1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Automobilka Tatra dodá stovku podvozků do Brazílie

tatra logoKopřivnice - Tatra dodá ve zbytku letošního a v průběhu příštího roku stovku podvozků a dalších částí na bázi Tatry 815 do Brazílie, kde je místní firma Avibras přestaví na speciální vojenská vozidla.

Další velkou zakázku kopřivnické automobilky potvrdil internetovému deníku Insider předseda představenstva firmy Tatra Trucks Petr Rusek.

Tatra na konci října oznámila, že do Ázerbájdžánu dodá dalších 50 nákladních aut v hodnotě 100 milionů korun. Nyní informovala o brazilské zakázce, v jejímž rámci vyrobí kostru auta s podvozkem, motorem, převodovkou i pracovištěm řidiče. Zbytek dodá firma Avibras. "Namontují pancéřovanou kabinu a vojenské nástavby podle představ konečného uživatele," řekl Rusek. Odběratelem má být podle Insideru armáda blíže nespecifikované země v jihovýchodní Asii.

Touto zakázkou Tatra navazuje na obdobný kontrakt z loňského a letošního roku. Nyní podle Ruska probíhají jednání o dodávce další stovky podvozků, které by mohly skončit u armády v některé z jihoamerických zemí.

Tatra má od letošního března nové majitele. Automobilka patří společnosti Tatra Trucks, kterou vlastní čeští podnikatelé Jaroslav Strnad a René Matera. Firma získala Tatru v dražbě, kam se automobilka dostala kvůli dluhům. Novému managementu se podle mluvčího Tatry Andreje Čírtka daří postupně získávat zpět důvěru bank, subdodavatelů i zákazníků a podnik směřuje k naplnění cíle pro letošní rok vyrobit přes 800 vozidel, což je stoprocentní nárůst oproti roku 2012.

21.11.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...