1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Hyundai otevřel v Číně pátý výrobní závod

Hyundai LogoSpolečnost Hyundai Motor zahájila výrobu již v pátém závodě v Číně. Zvyšování produkce je důsledkem rostoucího zájmu o nové vozy v Číně.

Nová továrna ve městě Chongqing je společným podnikem Hyundai Motor a společnosti Bejing Automotive Industry Holding Co. a bude mít roční kapacitu produkce 300 000 vozidel. Automobilce pomůže hlavně se zvýšením místní výroby vozů SUV, což je nejrychleji rostoucí segment v Číně.

S novým závodem navýší Hyundai roční objem výroby osobní automobilů na největším světovém trhu na 1,65 milionu vozů a umožní tak společnosti ještě více využít rostoucí zájem trhu o nová auta v jihozápadní Číně. Jde o region, kde byl rozvoj podporován iniciativou čínské vlády Belt-Road.

Automobilka plánuje v Chongqingu vyrábět nejdříve malý sedan určený hlavně pro mladé. Do konce tohoto roku se zde vyrobí 30 000 těchto vozidel. Do konce roku 2019 by se měly představit celkem 4 modely – dva malé sedany a dva vozy kategorie SUV. Aby Hyundai uspokojil stále rostoucí poptávku a měnící se požadavky Číňanů, plánuje každoročně zavádět tři až čtyři nové modely.

Hyundai Motor chce v Číně rozvíjet i ekologicky šetrnou mobilitu, a proto do roku 2020 uvede na trh šest ekologických modelů počínaje elektrickou verzí sedanu Yuedong, následovanou plug-in variantou modelu Sonata. Hyundai Motor společně s Beijing Automotive investovaly do výstavby výrobního závodu jednu miliardu dolarů.

08.08.2017

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...