1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

KIA v březnu prodala nejvíce vozů za 9 let a zároveň zaznamenala nejlepší začátek roku ve své historii

KIA logo bigPraha – Společnost KIA MOTORS CZECH prodala v prvním čtvrtletí roku 2018 celkem 2 590 vozů a zaznamenala tak nejúspěšnější začátek roku ve své historii.

V meziročním srovnání zvýšila prodeje svých vozů o 19 %, to vše v situaci, kdy automobilový trh v České republice poklesl o 8,7 %. Březen je zároveň s 1 050 vozy nejúspěšnějším měsícem automobilky KIA na českém trhu a za posledních 9 let druhým nejúspěšnějším měsícem v historii.

„Pětinový meziroční růst v situaci, kdy trh stagnuje, je pro nás jednoznačným úspěchem. Důležité pro nás přitom je, že tento nárůst je rovnoměrně rozložen do všech tří měsíců roku a že není způsoben jednorázovým výkyvem. Za nárůstem přitom stojí z velké části úspěch modelu Stonic, který se brzy po svém uvedení na český trh stal čtvrtým nejoblíbenějším modelem naší značky. Ukazuje se tak, že náš vstup do rychle rostoucího segmentu B-SUV byl dobrou volbou,“ říká Arnošt Barna, generální ředitel společnosti KIA MOTORS CZECH.

Model Stonic byl na český trh uveden v druhé polovině roku 2017 a v současnosti je k dispozici od 344 980 Kč ve verzi 1,25 CVVT s výbavou Comfort. Model Stonic si během prvního čtvrtletí tohoto roku pořídilo celkem 303 zákazníků. Na meziročním růstu prodejů se také výrazně podílel model cee’d, který si pořídilo meziročně o 17 % zákazníků více. Velmi úspěšný byl rovněž model Venga, který si v prvním čtvrtletí pořídilo 184 zákazníků, o 59 % více než před rokem. Mezi nejprodávanější modely patřily v prvním čtvrtletí tohoto roku modely cee’d (988 vozů), Sportage (468 vozů), Rio (369 vozů), Stonic a Venga.

18.04.2018

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...