1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Nošovický závod Hyundai zahájil výrobu i30 třetí generace

Hyundai LogoVe čtvrtek 15. prosince krátce po desáté hodině dopoledne sjel z výrobní linky první kus nového modelu Hyundai i30 třetí generace, který tak zahájil sériovou výrobu.

Pětidveřový hatchback je první verzí nové generace i-třicítky, v průběhu příštího roku přijde postupně kombi, motoricky nabušená N-verze a v závěru roku i sportovně střižený fastback.

Dnešní den měl v nošovické automobilce Hyundai i přes nevlídné sychravé počasí slavnostní atmosféru: Byla zahájena sériová výroba třetí generace úspěšného modelu Hyundai i30!

Program začal už v pět hodin ráno, kdy u vstupů do výrobních hal vítali pracovníky ranní směny členové vedení společnosti Hyundai a vedoucí jednotlivých oddělení, aby členům svých týmů poděkovali za mimořádné úsilí při přípravě výroby nového modelu a předali jim drobný dárek. Stejně tak byli odměněni i pracovníci, kteří po šesté ranní odcházeli z noční směny, později i ti, kteří přišli na odpolední. V devět ráno se pak na cestu všemi výrobními halami vydal nový Hyundai i30, z něhož burácela hudba a který doprovázely roztleskávačky z ostravského klubu Fit & Fun, známé z domácích zápasů vítkovických hokejistů.

Slavnostní ceremoniál se konal po desáté hodině na konci výrobní linky v hale finální montáže, kde nazdobený první sériový vůz uvítalo několik stovek zaměstnanců HMMC. Viceprezident pro výrobu Jong Hoon Lee poděkoval členům týmu HMMC za mimořádné pracovní výkony při přípravě výroby nového modelu a ve svém projevu pak zdůraznil, že po letošní světové premiéře nové i30 na autosalonu v Paříži jsou očekávání evropského trhu extrémně vysoká. „Nový Hyundai i30 se stane pilířem našich evropských prodejů, přičemž právě tento evropský trh je nesmírně náročný a konkurence v segmentu nižší střední třídy nebývale tvrdá,“ řekl viceprezident Jong Hoon Lee.

Zástupce vedoucího divize kvality Martin Klíčník pak poděkoval všem pracovníkům HMMC za jejich práci, nasazení a odhodlání a připomněl, že „dnešním dnem naše práce nekončí – naopak, jsme na samotném začátku. Naším úkolem je nezklamat byť jen jediného zákazníka a zajistit, aby se nový model Hyundai i30 stal v rámci Evropy nejúspěšnějším vozem své kategorie.“

21.12.2016

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...