1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Rekordní počet vyrobených vozů ŠKODA v ČR v roce 2018

skoda yetiŠKODA AUTO vyrobila v roce 2018 v České republice více vozidel, než kdykoli předtím ve své 124leté historii. Z výrobních linek závodů v Mladé Boleslavi a Kvasinách sjelo celkem 886 100 vozů.

To odpovídá meziročnímu nárůstu o 3,3 % (2017: 858 100 vozidel) a jde o výsledek důsledné modernizace a rozšíření českých výrobních závodů. Pro dlouhodobé zajištění budoucnosti automobilového sektoru v ČR bude automobilka do roku 2025 investovat dvě miliardy eur do elektromobility a nových služeb mobility. Prostřednictvím nového nadačního fondu pro Mladou Boleslav, do kterého ŠKODA AUTO vložila více než 30 milionů eur, podporuje automobilka mj. rozvoj infrastruktury s cílem zvýšit atraktivitu regionu.

Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO pro výrobu a logistiku, zdůrazňuje: „Automobilový průmysl je pro Českou republiku zdaleka nejvýznamnějším hospodářským odvětvím, když tvoří přibližně 9 % hrubého domácího produktu České republiky. Přibližně 25 % českého exportu v roce 2018 vytvořil automobilový průmysl. Jsme hrdí na to, že ŠKODA AUTO patří k ekonomickým pilířům země a že téměř dvě třetiny všech automobilů vyráběných v České republice v loňském roce sjely z výrobních linek naší společnosti.“

Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO pro lidské zdroje, dodává: „Výrobní rekord je zásluhou umu a flexibility našich zaměstnanců v českých závodech. Každý den odvádí v Mladé Boleslavi, Kvasinách i v závodě na výrobu komponent ve Vrchlabí vynikající práci a v kombinaci s kvalitním sociálním dialogem spoluvytvářejí úspěch naší společnosti.“

V roce 2018 opustilo české závody automobilky ŠKODA AUTO celkem 886 100 vozů. ŠKODA AUTO tak překonala výborný výsledek předchozího roku o 3,3 % (2017: 858 100 vozů). V Mladé Boleslavi vyrábí společnost ŠKODA AUTO nejoblíbenější model OCTAVIA. V roce 2018 zde vzniklo 258 000 kusů této modelové řady. Kromě kompaktního modelu se v mateřském závodě vyrábějí modely FABIA, RAPID a KAROQ. Vozy ŠKODA SUPERB a SUV KODIAQ a KAROQ vyrábí automobilka v Kvasinách. V květnu 2018 zde společnost ŠKODA AUTO otevřela multifunkční kompetenční centrum za 13,5 milionů eur a v září pak nové vzdělávací centrum. V letošním roce zde začne sériová výroba vozu ŠKODA SUPERB s plug-in hybridním pohonem.

V roce 2018 ve Vrchlabí, v moderním výrobním závodě specializovaném na výrobu komponent, vyrobila společnost přibližně 538 760 kusů moderní automatické převodovky DQ 200, která se používá v řadě vozů koncernu Volkswagen. Další komponenty se vyrábí v Mladé Boleslavi. Kromě 602 970 převodovek MQ 200 a MQ/SQ 100 vyrobili zaměstnanci v hlavním závodě společnosti loni také 584 880 motorů.

Jako jeden z největších zaměstnavatelů v zemi investuje ŠKODA AUTO v lokalitách, kde provozuje své výrobní závody, mj. do infrastruktury, aby zvýšila atraktivitu jednotlivých regionů. Automobilka loni založila Nadační fond ŠKODA AUTO a vložila do něj 30 milionů eur. Cílem je podpořit investice pro zatraktivnění regionu Mladoboleslavsko. Společnost ŠKODA AUTO přitom úzce spolupracuje s partnery z oblasti státní správy, samosprávy i občanskými společnostmi.

ŠKODA AUTO vstupuje v roce 2019 do elektromobility

V rámci Strategie 2025 zahájil český výrobce automobilů největší investiční program v historii ŠKODA AUTO, když do vývoje elektromobilů a nových mobilních služeb investuje 2 miliardy eur. V letošním roce odstartuje čistě elektrická verze vozu ŠKODA CITIGO a také ŠKODA SUPERB s plug-in hybridním hnacím ústrojím. V roce 2020 bude následovat sériová verze studie čistě elektrického konceptu ŠKODA VISION E.

13.03.2019

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...