1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ŠKODA AUTO rozbíhá výrobu po celozávodní dovolené s modernizovanými výrobními technologiemi

Skoda logo2Mladá Boleslav – Společnost ŠKODA AUTO v období od 3. do 23. července efektivně využila celozávodní dovolenou.

Zatímco zaměstnanci pracující ve výrobě čerpali zasloužené volno, automobilka ve svých závodech v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí rozšiřovala a modernizovala výrobní a servisní technologie. Tato modernizace se nesla v duchu robotizace, automatizace a digitalizace výrobních procesů v souladu s konceptem Průmysl 4.0. Z těchto opatření těží také nejnovější model produktové palety značky ŠKODA: kompaktní SUV ŠKODA KAROQ, které bude v budoucnu sjíždět z linky kvasinského závodu.

Společnost ŠKODA AUTO obnovila výrobu ve svých závodech v České republice. Během třítýdenní celozávodní dovolené automobilka realizovala přibližně 400 optimalizačních projektů ve zhruba 30 výrobních halách. V hlavním závodě v Mladé Boleslavi byla například v hale M1 za účelem lepšího využití kapacity zvýšen počet taktů výrobní linky o 15. Dále byly v souladu s nejnovějšími technologiemi přestavěny svařovací stanice ve svařovně. Instalace nových robotů v lakovně pak umožní ještě přesnější nanášení laku. Modernizace se ve ŠKODA AUTO nesla v duchu robotizace, automatizace a digitalizace v souladu s koncepcí Průmyslu 4.0.

Ve vrchlabském závodě byla během celozávodní dovolené dokončena revitalizace vysokonapěťového vedení 110 kV. Vede mezi obcemi Hostinné a Vrchlabí a poskytuje elektrický proud závodu i tomuto severočeskému městu a přilehlému okolí. S podporou provozovatele distribuční sítě ČEZ Distribuce a.s. se podařilo dokončit rekonstrukční práce už za dva týdny. Mezitím energetická společnost ŠKO-ENERGO, která je dceřinou společností ŠKODA AUTO, zásobovala pomocí generátorů závod potřebným elektrickým proudem.

Práce v kvasinském závodě se nesly ve znamení náběhu výroby nového kompaktního SUV ŠKODA KAROQ, pro který byly přizpůsobeny výrobní linky. První vozy budou dodány zákazníkům ve čtvrtém čtvrtletí roku 2017.

25.07.2017
PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...