1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Společnost TATRA TRUCKS má nové exportní zakázky na vojenské speciály

tatra logoPro společnost TATRA TRUCKS je vedle civilní produkce velmi významná i výroba vojenských nákladních vozidel.

TATRA TRUCKS je v této oblasti tradičním dodavatelem pro Armádu České republiky, své vojenské speciály a podvozky však dodává také do dalších zemí na všech kontinentech. I letos kopřivnická automobilka získala významné zakázky na desítky vozidel pro zahraniční zákazníky a další v ještě vyšších počtech jsou v jednáních.

Společnost TATRA TRUCKS má nové exportní zakázky na vojenské speciály

TATRA TRUCKS navázala na loňské dodávky podvozků pro vojenské aplikace do Brazílie, která patří již několik let k tradičním odběratelům. Letos česká společnost získala zakázku na 56 kompletních podvozků ve variantách 4x4 a 6x6, což znamená navýšení o více než dvojnásobek oproti minulému roku. Brazilský partner na dodávané tatrovácké podvozky s centrální nosnou rourou a výkyvnými polonápravami, které jsou osazeny i motory a převodovkami značky TATRA, instaluje speciální pancéřované nástavby.

Zkompletovaná vozidla budou z části určena pro brazilskou armádu, ostatní najdou své uživatele v dalších ozbrojených silách. TATRA TRUCKS díky dlouhodobé a velmi dobré spolupráci s brazilskými partnery očekává další zakázky i v budoucnu.

Pro Brazílii jsou určena i tři vozidla modelové řady TATRA TERRA s podvozkem v konfiguraci náprav 8x8. Tyty vozy kopřivnická automobilka dodá německému zákazníkovi s motory a převodovkami značky TATRA opatřené hákovými nakladači. V Německu pak dojde k instalaci speciálních nástaveb a zkompletované automobily pak budou sloužit v Jižní Americe jako nosiče pontonových mostních souprav.

Dalším významným trhem, kde TATRA TRUCKS se svými vojenskými vozidly uspěla, je Turecko. Zakázka na 29 podvozků TATRA FORCE 8x8 je první vlaštovkou, o dalším rozšíření zakázky se jedná. O dodávky pro turecké ozbrojené složky usilují ti nejvyspělejší výrobci, přitom turecká strana vždy požaduje tu nejvyšší kvalitu, o to je obchodní úspěch TATRA TRUCKS důležitější do budoucna. Česká automobilka se totiž účastní i dalších tendrů pro místní armádu, jde především o logistická vozidla, tahače návěsů, vyprošťovací vozidla a nosiče speciálních nástaveb.

Objednané tatrovácké podvozky budou vybaveny motory Cummins ISX o výkonu 447 kW, plně automatickou převodovkou a systémem centrálního dohušťování pneumatik. Podvozky se stanou základem pro speciální vyprošťovací vozidla pro tureckou armádu s maximální hmotností 46 tun. U tureckého obchodního partnera budou vozidla osazena pancéřovanou kabinou a speciální nástavbou s odtahovou zadní vidlicí o nosnosti 13 tun.

06.05.2019

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...