1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

V roce 2016 byl zákazníkům dodán již milion vozů

skoda-octaviaRůstový kurz: ŠKODA do poloviny listopadu dodala zákazníkům jeden milion vozů! Této mety se podařilo dosáhnout přibližně o měsíc dříve než loni.
 
​ŠKODA překonala počet jednoho milionu vozů dodaných zákazníkům od počátku roku 2016. Tohoto milníku dosáhla o přibližně měsíc dříve než v roce 2015. Letošní rok je tak již třetím v řadě, kdy značka svým zákazníkům dodala sedmimístný počet vozů. Výrazný podíl na tomto úspěchu má špičkový model ŠKODA SUPERB. Od ledna sjelo z linky téměř 115 000 exemplářů vlajkové lodi značky – v porovnání se stejným obdobím minulého roku to představuje nárůst o 85,2 procent. Start nového velkého SUV ŠKODA KODIAQ a výrazně omlazeného modelu ŠKODA OCTAVIA slibují další růstové impulzy pro rok 2017.

„Aktuálně probíhající rok ukazuje, že ŠKODA se svou moderní paletou na mezinárodních trzích trvale oslovuje nové skupiny zákazníků,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Bernhard Maier a dodává: „I v roce 2017 budeme v růstovém kurzu pokračovat. Důležitou roli přitom bude hrát nový model ŠKODA KODIAQ, kterým rozšiřujeme naši nabídku o vůz, patřící do rostoucího segmentu SUV.“

Mimořádně dynamicky se v dosavadním průběhu roku vyvíjely prodeje vlajkové lodi ŠKODA SUPERB: od ledna do října bylo zákazníkům na celém světě dodáno bezmála 115 000 exemplářů vrcholného modelu značky. Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku to představuje nárůst o 85,2 procenta (leden až říjen 2015: 61 900 vozů). Pozitivní trend zaznamenal také oblíbený malý vůz ŠKODA FABIA a kompaktní ŠKODA RAPID. Dodávky těchto modelů vzrostly ve stejném období o 6,7 resp. 7,0 procent.

Srdce značky, model ŠKODA OCTAVIA, se na očekávaném rekordním odbytu podílí největší měrou: v období od ledna do října dodala ŠKODA zákazníkům na celém světě 361 700 exemplářů svého bestselleru. V příštím roce se navíc model ŠKODA OCTAVIA dočká rozsáhlé modernizace. Úspěšný model tak dále posílí svou pozici na mezinárodním trhu.

V příštím roce uvede značka ŠKODA na trh své první velké SUV. S modelem ŠKODA KODIAQ zahájí značka svou ofenzívu v kategorii vozů SUV, aktuálně největším a nejrychleji rostoucím segmentu automobilového trhu. S novým modelem značka osloví nové skupiny zákazníků. Model ŠKODA KODIAQ je již možné objednávat a prvním zákazníkům bude vůz dodán v únoru 2017.

Kromě pozitivních očekávání, spojených s rokem 2017, vytváří značka ŠKODA i podmínky pro dlouhodobější růst. Přípravou na tento růst je Strategie 2025, s níž se česká automobilka připravuje na budoucí výzvy, které stojí před automobilovým průmyslem.

Mezi hlavní témata této strategie budoucnosti patři mimo jiné elektromobilita, digitalizace podniku, produktů a výroby, stejně jako nové služby související s mobilitou nebo rozšířená konektivita. ŠKODA tak chce růst ve dvou dimenzích: Na jedné straně má dále růst odbyt vozů, na druhé straně mají růstový kurz na širší základnu postavit nově budované oblasti podnikání, jako jsou například elektronické služby, které s mobilitou souvisí.
 
29.11.2016
PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...