1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Děčínský Armex Oil očekává nárůst prodejů pohonných hmot

oil-barrelsDěčín - Děčínský velkoobchodník s pohonnými hmotami očekává přes letošní výrazný pokles cen ropných produktů nárůst prodejů. Havárie v litvínovském Unipetrolu a případné omezení dodávek nebude mít na společnost ARMEX Oil žádný vliv.

ČTK to řekl ředitel společnosti Hynek Sagan.

Tržby společnosti v roce 2014 dosáhly 10,02 miliardy korun, což je zhruba o 13 procent více než v roce 2013. V roce 2014 společnost hospodařila s hrubým ziskem 113,1 milionu korun oproti 93,7 milionu korun v roce 2013.

V roce 2013 obchodník prodal 382 milionů litrů pohonných hmot. V loňském roce to bylo 475 milionů litrů, což je meziročně o 24 procent více. "Přes rapidní snížení cen obchodovaných ropných produktů ve srovnání s předcházejícím rokem, předpokládáme, že nárůst našich prodejů v litrech bude natolik zásadní, že nejenom toto snížení cen vykompenzuje, ale povede i k mírnému navýšení tržeb," uvedl ředitel. Konkrétní plány společnost nezveřejňuje.

Ropné produkty nakupuje firma od více dodavatelů. "Unipetrol do portfolia našich dodavatelů samozřejmě patří, ale vzhledem k zmíněné diverzifikaci nás nijak případné omezení jeho dodávek neomezí," zdůraznil Sagan. Nedávný výbuch a požár v Unipetrolu zastavil provoz celého petrochemického úseku chemičky, rafinerie v Litvínově jede v omezeném režimu.

Společnost ARMEX Oil v roce 1999 začínala se dvěma zaměstnanci. V současné době jich má více než 40 v centrále v Děčíně a přes 70 na čerpacích stanicích. Firma jich provozuje 14. "Neustále sledujeme vývoj na trhu a zajímavé příležitosti pro akvizice čerpacích stanic. V současné době ale zatím stále není příliš zajímavých možností pro investice. V každém případě nás rozvoj sítě čerpacích stanic zajímá," popsal ředitel.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) nedávno povolil Armexu další nákup. Firma chce koupit ostravského konkurenta DRACAR CZ. ÚOHS koupi povolil bez podmínek. ARMEX Oil má ostravský Dracar nově výlučně kontrolovat.

27.08.2015 ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...