1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Unipetrol bude moci využívat potrubí Čepro za 600 mil. Kč ročně

Unipetrol rpa logoPraha - Petrochemický holding Unipetrol bude moci nadále využívat síť produktovodů státního distributora paliv Čepro. Ročně za to zaplatí 600 milionů korun.

Vyplývá to z nové smlouvy mezi Unipetrolem RPA a Čeprem na poskytování potrubních a logistických služeb. Unipetrol o tom informoval na svých webových stránkách.

Holding sdělil, že smlouva byla podepsána na dobu neurčitou s roční výpovědní lhůtou. Dodal, že díky nové smlouvě ušetří za přepravu pět až deset procent nákladů. Unipetrol využívá prakticky celou síť produktovodů Čepro k přepravě svých produktů, převážně pohonných hmot.

Čepro provozuje v ČR 1135 kilometrů produktovodů. K dispozici má 650 skladovacích nádrží, jejich kapacita je 1,76 milionu metrů krychlových. Hrubý zisk firmy se loni meziročně zvýšil o 44,6 procenta na 805,3 milionu korun.

Holding Unipetrol byl na rozdíl od Čepra loni ve ztrátě, která činila 556 milionů korun. Tržby holdingu v loňském roce vzrostly o čtvrtinu na 124,2 miliardy korun. Společnost dnes také oznámila, že 25. června splatí zbývající úvěr ve výši dvě miliardy korun, který ji poskytl mateřský polský koncern PKN Orlen v roce 2013. První část čtyřmiliardového úvěru Unipetrol splatil 20. března.

16.06.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...