1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

České aerolinie dosáhly v prvním pololetí letošního roku provozní zisk téměř 50 milionů korun

czechairlinesZa první pololetí letošního roku dosáhly České aerolinie provozní zisk ve výši 47,3 milionů korun podle neauditovaných výsledků hospodaření.

Ve stejném období v roce 2015 skončila společnost v provozní ztrátě 154,1 milionů korun. Celkový výsledek hospodaření za prvních šest měsíců letošního roku skončil pro ČSA ziskem ve výši 72,4 milionů korun.

V hospodaření pokračují České aerolinie v trendu z loňského roku, ve kterém dosáhly podle auditovaných výsledků kladný celkový výsledek ve výši 223,4 milionů korun.

„Navzdory zhoršené bezpečnostní situaci v Evropě a setrvalému konkurenčnímu tlaku na ceny letenek, jsme dosáhli v prvním pololetí letošního roku nejlepší výsledek hospodaření za posledních 10 let. Na kladných provozních výsledcích hospodaření ČSA za prvních šest měsíců 2016 se největší měrou podílelo lepší využívání naší flotily, meziročně zlepšení o 17 % a nárůst počtu přepravených cestujících o 12%. Nadále těžíme z výsledků restrukturalizace, daří se nám udržet pod kontrolou provozní náklady a přínosem je nově i prodej dodatečných služeb,“ řekl Jozef Sinčák, předseda představenstva Českých aerolinií a dodal: „Mezi faktory, které rovněž přispěly ke kladnému provoznímu výsledku hospodaření, patří dobře fungující projekt v Saudské Arábii, kde se dvěma Airbusy A319 létáme pro leteckou společnost Saudia.“

Pro letošní rok ČSA plánují provozní zisk 180 milionů korun.

Přepravní výsledky Českých aerolinií za první pololetí 2016
České aerolinie za prvních šest měsíců letošního roku přepravily na svých linkách celkem 1,01 milionu cestujících. Meziročně se jedná o zlepšení o 12 %, když ve stejném období o rok dříve přepravily 903 tisíc cestujících. Dalších více než 200 tisíc cestujících letos ČSA přepravily na letech pro jiné aerolinie, kterým pronajímaly svá letadla. Počet nabízených sedačkokilometrů (ASK) meziročně vzrostl o 8 %, průměrná obsazenost zůstala na stejné úrovni, tj. na 70 %.

V letní sezóně 2016 vypravují ČSA pravidelné spoje do 47 destinací ve 24 zemích světa. Letos České aerolinie zahájily provoz na 11 nových linkách: do Helsinek, Birminghamu, Pisy, Záhřebu, Skopje, Oděsy, Kazaně, Ufy, ale také na Maltu, do Bejrútu a Rijádu

29.07.2016

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...