1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

DB Schenker meziročně zvýšil obrat o miliardu korun

DB schenker logoPraha - Obrat společnosti DB Schenker se v roce 2007 zvýšil na více než 6 miliard korun, což meziročně představuje nárůst 18 %. Téměř o pětinu pak stoupl počet zásilek, v minulém roce jich DB Schenker převezl 1,5 milionu.

Za loňským úspěchem stojí kromě příznivé ekonomické situace také strategie společnosti zaměřovat se na náročnější projekty s vyšší přidanou hodnotou.

„Nárůst obratu o miliardu představuje náš historický úspěch, na druhou stranu byl limitovaný dostupností dopravních kapacit, volných skladových ploch i nedostatkem zaměstnanců,“ konstatoval Tomáš Holomoucký, ředitel společnosti DB Schenker.

Pozitivní vývoj sledoval DB Schenker ve všech průmyslových oblastech s mírnou převahou automobilového a elektronického průmyslu. Právě v těchto odvětvích v poslední době významně rozšířil své kompetence. V Mladé Boleslavi realizuje projekt pro partnera Magna Exteriors Bohemia, kde kompletuje nárazníky pro Škoda Auto a dodává je do nedaleké automobilky v režimu just-in-sequence. Ve Strančicích se zase specializuje na reverzní logistiku významného výrobce elektroniky. „Vyplatilo se nám jít cestou náročnějších projektů. Posouvají nás výrazně dále v nabídce služeb, IT technologií, inovací, kvalitě i managementu,“ říká Tomáš Holomoucký.

Investice do poboček letos dosáhnou až 600 milionů korun
V loňském roce DB Schenker učinil výrazný pokrok směrem k propustnosti sítě, což souvisí i s novým nastavením mezinárodních přeprav, které plynule propojuje 430 poboček DB Schenker ve 38 evropských zemích. Jako jedna z prvních společností u nás také zprovoznila přímé železniční spojení s Čínou a nabízí nově využití sběrných kontejnerů.

V minulém roce DB Schenker otevřel nové terminály a v rozšiřování skladové plochy bude pokračovat i letos. Prozatímní odhad hovoří o rozšíření o nových 35 000 m2 a investici ve výši 600 milionů korun.

Investice směřovaly také do digitalizace, nových datových center pro big data v Praze a v Liberci, technického vybavení pro řidiče a novou techniku ve skladech. V dlouhodobém horizontu pracuje DB Schenker na implementaci platformy Drive4Schenker, která je od letošního roku otevřená pro disponenty i dopravce. Do rutinní kancelářské práce se zapojují roboty RPA, které mají na starosti např. kontrolu, jestli zákazníci nefigurují na mezinárodním seznamu zakázaných společností.

Diverzifikovaná společnost s přátelskou atmosférou

Ačkoliv podíl automatizace a robotizace roste, bez kvalitních zaměstnanců se DB Schenker neobejde, naopak v nich vnímá svou největší hodnotu. Dnes zaměstnává přibližně 1800 lidí a aktuálně nabízí desítky volných pozic ve všech regionech.

„Zakládáme si na přátelské atmosféře. Máme kolegy všech věkových kategorií, podíl mužů a žen je v naší administrativě a operativě přesně 50:50, hendikepovaným kolegům upravujeme pracoviště na míru, nabízíme flexibilní úvazky stejně jako pevně stanovenou pracovní dobu, snažíme se požadavkům zaměstnanců vyjít vstříc,“ říká Tomáš Holomoucký, který je zároveň účastníkem řady sportovních volnočasových aktivit. DB Schenker totiž realizuje řadu projektů ve sportovní logistice – je partnerem Českého biatlonu, seriálu SkiTour i legendární Jizerské 50, seriálu Běhej lesy nebo golfového turnaje Czech Masters. Týmy sportovců z DB Schenker tak nejednou spojily práci i zábavu.

Mezi zaměstnanci DB Schenker mají velkou podporu i charitativní projekty, ve kterých se společnost angažuje, ať už jako poskytovatel logistických služeb (projekty pro Lékaře bez hranic, Kola pro Afriku, International Humanity) nebo formou dárcovství či dobrovolnictví (Centrum Paraple, SOS dětské vesničky, Magna Děti v tísni, pomoc v lokálních dětských domovech a řada dalších projektů).

22.05.2018

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...