1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

DB Schenker přepravil loni v České republice více než milion zásilek

DB schenker logoPraha - Globální poskytovatel logistických řešení DB Schenker letos oslaví 25 let působení v České republice. Nedávno ve svých řadách přivítal 1000. zaměstnance a za poslední rok přepravil více než milion zásilek.

 

Loňský dvacetiprocentní růst přepravených zásilek byl podpořen celkovým oživením ekonomiky, ale i investicemi a zkvalitňováním služeb a sítě.

Obrat DB Schenker v České republice narostl mezi lety 2014 a 2015 takřka o 10 %, přičemž bylo převezeno více než milion zásilek. Mezi ně se řadí nejen jednotlivé palety nebo balíky, ale také celovozové přepravy, letecké zásilky, námořní a železniční kontejnery nebo nadrozměrné přepravy. Z těchto zásilek tvořilo největší množství zboží pro automobilový, elektronický, strojírenský a chemický průmysl.

„Zaznamenali jsme nárůst ve všech kategoriích přepravy, přičemž výrazně roste zájem o tu námořní. Tento fakt je dán trvale se snižující cenou této přepravy. Rostoucí zájem je rovněž o skladovou logistiku,“ potvrzuje Tomáš Holomoucký, ředitel DB Schenker.

Výhledy pro rok 2016
Se vzrůstajícími objemy zakázek stoupá i odpovědnost přepravce za zajištění celé přepravy a kvalitu dodání. Za tímto účelem DB Schenker pravidelně investuje do rozšiřování a zkvalitňování skladových kapacit a propustnosti sítě. Na začátku roku tak byly proto otevřeny nové přepravní terminály v Humpolci a Novém Jičíně a nové sklady v Nymburce a Mnichově Hradišti. Na dalších pobočkách společnost rozšiřuje nabídku pracovních míst.

„Jednou ze žhavých novinek pro letošní rok je otevření přímé kamionové linky do Íránu, který se po sankcích otevírá novým obchodním příležitostem. Dochází také k významnému rozvoji nabídky expresních přeprav, a to nejen pro automobilový průmysl,“ hodnotí výhledy na letošní rok Tomáš Holomoucký.  Jedním z cílů DB Schenker pro letošní rok je také rozšíření vozového parku o další ekologická vozidla poháněná stlačeným zemním plynem CNG.

22.06.2016

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...