1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Společnost IVECO BUS dodala do Litvy dalších 50 školních autobusů Iveco Daily

iveco logoSpolečnost JSC “Transmitto”, oficiální prodejce značek IVECO, IVECO BUS a FPT v Litvě, zvítězila ve veřejné soutěži na dodávku nových autobusů, vypsané litevským ministerstvem školství.

Zástupci krajských orgánů v Litvě převzali autobusy na Katedrálním náměstí ve Vilniusu za přítomnosti prezidentky Dalii Grybauskaitėové, ministryně školství a vědy Jurgity Petrauskienėové a dalších zástupců státní správy a škol. Všem školním autobusům Iveco Daily se rovněž dostalo požehnání od představitelů církve. 

Školní rok tak může Litva zahájit s novými školními autobusy, které jsou bezpečné, úsporné a ekologické. Tyto žluté autobusy budou denně dopravovat žáky do základních a středních škol a postižené děti do jejich vzdělávacích ústavů. Zároveň jimi budou děti jezdit na výlety za historickými památkami, na vzdělávací výlety a na různé další kulturní a sportovní akce.

Školní autobusy IVECO BUS Daily patří do třídy M2, nabízejí pohodlný snížený nástup a speciální výstražný světelný systém, který řidiče upozorňuje na vystupující děti. Jsou vybaveny 19 bezpečnostními sedadly k přepravě školáků. Autobusy také disponují alko-zámkem, který nedovolí řidiči nastartovat, pokud v jeho dechu zjistí stopy alkoholu. Školní autobusy Iveco Daily splňují veškerá bezpečnostní a kvalitativní měřítka Evropské Unie a zároveň jsou přizpůsobeny silničním podmínkám v Litvě. Moderní, výkonný, úsporný a ekologický třílitrový motor splňuje normu Euro 6C, jeho výkon je 150 HP a točivý moment 350 Nm.

Litevské ministerstvo školství nakupuje každým rokem nové žluté autobusy pro jednotlivé kraje v rámci programu zlepšování podmínek na školách. Díky nim se do škol dostávají snadněji a rychleji i děti žijící v odlehlejších vesnicích. Od roku 2000 takto litevské ministerstvo školství a vědy nakoupilo a dodalo přes 1 000 školních autobusů. Na litevských silnicích je dnes v provozu celkem 323 školních autobusů Iveco Daily.

29.11.2018

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...