1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Miele technika loni výrazně zvýšila tržby na rekordní 6,1 mld. Kč

Miele-logoUničov  - Společnost Miele technika, která v Uničově na Olomoucku vyrábí pračky, sušičky a myčky nádobí, v účetním roce 2013/2014 zvýšila tržby meziročně o 1,2 miliardy korun z 4,909 miliardy korun v roce předchozím na rekordních 6,142 miliardy korun.

Firmě vzrostl i zisk, a to z předchozích 169 milionů korun na 398 milionů korun. ČTK dnes informaci získala z výroční zprávy společnosti Miele technika. Hospodářský rok firmy začal loni 1. července a skončil letos v závěru června.

Z účetních výkazů vyplývá, že firma Miele technika tržby zvýšila hlavně díky nárůstu produkce sušiček prádla a myček nádobí. Tržby firmy z prodeje sušiček v posledních účetním roce vzrostly z 3,6 miliardy korun na 4,16 miliardy korun. Za myčky nádobí utržila 1,4 miliardy korun, zatímco o rok dřív to bylo 948 milionů korun. Tržby z prodeje praček vzrostly z 365 milionů korun na 475 milionů korun. Veškerou produkci společnost Miele technika dodává spřízněným firmám z koncernu Miele.

Výrobu v uničovské průmyslové zóně společnost Miele technika spustila v roce 2004. Od té doby se výrazně rozrostla. Zatímco loni v létě zaměstnávala v průměru 683 lidí, tak letos v červnu jich bylo 1026. Firma totiž předloni na jaře zahájila investice do rozšíření výrobní haly v Uničově, jejíž hodnota činí 48 milionů korun.

Uničovská továrna společnosti Miele technika je součástí nadnárodní skupiny Miele, která vyrábí elektrické přístroje pro domácnost i profesionální využití. Jediným vlastníkem firmy Miele technika, jejíž základní kapitál činí 800 milionů korun, je švýcarská společnost Imanto AG.

17.12.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...