1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Finančním ředitelem v innogy Česká republika bude Thomas Merker

Innogy rweFinance společnosti innogy Česká republika bude od 1. listopadu 2016 řídit Thomas Merker (44). Ve funkci CFO nahradí Axela Gerhardyho, který se přesouvá do mateřské společnosti innogy SE, kde bude řídit Retail Energy Management.

Kromě funkce CFO v innogy Česká republika zůstane Thomas Merker v představenstvu společnosti innogy Grid Holding, s ohledem na příslušná ustanovení energetického zákona však k 31. říjnu 2016 odstoupí z funkce jednatele firmy GasNet, ve které bude nastalá personální situace dořešena v průběhu příštích týdnů. V přechodném období bude GasNet řídit předseda jednatelů Jan Valenta ve spolupráci s vrcholovými manažery této společnosti.

„Thomas Merker je zkušeným, konstruktivním, ale zároveň kritickým manažerem, který se velmi dobře orientuje v našem českém byznysu.  Dlouhodobě potvrzuje vysokou odbornost v oblasti řízení financí,“ řekl Martin Herrmann, CEO innogy Česká republika.

Společnost innogy Česká republika bude od 1. listopadu 2016 řídit dvoučlenné představenstvo ve složení:

  • Martin Herrmann, předseda představenstva, CEO
  • Thomas Merker, místopředseda představenstva, CFO

Před příchodem do skupiny RWE, Thomas Merker pracoval jako prokurista ve ŠKO-ENERGO/ŠKO-ENERGO FIN v Mladé Boleslavi. Od roku 2002 působí ve společnostech skupiny RWE v České republice, kde prošel řadou manažerských funkcí. V letech 2005 až 2006 pracoval v RWE Energy AG v Dortmundu, kde zastával funkci manažera pro strategii. Od listopadu 2006 je jednatelem a finančním ředitelem společnosti GasNet.

26.10.2016

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...