1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

innogy odstartovala! Změna jména v ČR k 1. říjnu

Innogy rweRWE International SE, nová mateřská společnost firem RWE na českém trhu, se 1. září oficiálně přejmenovala na innogy SE.

Nová dcera, do níž RWE vyčlenila své aktivity v oblasti obchodu, sítí & infrastruktury a obnovitelných zdrojů energie, se bude nadále prezentovat už jen pod názvem innogy a novou značkou ve tvaru íčka. Stejný krok, tedy oficiální změna názvů, nyní čeká společnosti RWE v ČR. Firmy se přejmenují s účinností od 1. října 2016. Už prvního září však energetická skupina zahájila masivní kampaň, v níž zákazníky a veřejnost informuje o změně značky a jména.

RWE Česká republika nově ponese název innogy Česká republika, podobně např. RWE Gas Storage změní jméno na innogy Gas Storage. Výjimkou jsou společnosti, které podnikají v regulovaném síťovém byznysu, konkrétně RWE GasNet a RWE Distribuční služby, které se nově budou jmenovat GasNet a GridServices.

“U našich firem z oblasti distribuce plynu využíváme rebrandingu jako vhodné příležitosti, jak co nejlépe splnit právní požadavky na vizuální odlišení od společností, které zajišťují prodej zemního plynu. Distribuční firmy budou od října působit na tuzemském trhu pod novými názvy a také pod odlišným logem. Distribuce však zůstane i do budoucna jedním ze základních pilířů našeho podnikání v ČR,“ uvedl Martin Herrmann, člen představenstva innogy SE, který bude i nadále řídit podnikání na českém trhu pod novou značkou innogy.

Zatímco jména firem se změní až v říjnu, komunikační kampaň ke změně značky a jména energetická skupina odstartovala už 1. září a potrvá do poloviny prosince. „Zvolili jsme na začátek netradiční formát. Abychom vzbudili zvědavost, v prvních dnech pokládáme pod skrytou identitou televizním divákům otázku, co by udělali, kdyby se chtěli změnit k lepšímu. V další části kampaně chceme naše zákazníky i veřejnost ujistit, že změna názvu i značky pro ně bude změnou k lepšímu. S novou značkou innogy totiž pro naše zákazníky chystáme ještě lepší produkty a služby. První novinky představíme už brzy,“ řekl David Konvalina, ředitel RWE pro maloobchod a marketing.

Změna názvů společností k 1. 10. 2016 

Stávající název společnosti

Nový název společnosti

RWE Česká republika a.s.

innogy Česká republika a.s.

RWE Energie, s.r.o.

innogy Energie, s.r.o.

RWE Energo, s.r.o.

innogy Energo, s.r.o.

RWE Gas Storage, s.r.o.

innogy Gas Storage, s.r.o.

RWE Zákaznické služby, s.r.o.

innogy Zákaznické služby, s.r.o.

RWE GasNet, s.r.o.

GasNet, s.r.o.

RWE Distribuční služby, s.r.o.

GridServices, s.r.o.

RWE Group Business Services CZ, s.r.o.

innogy Business Services CZ, s.r.o.

RWE Supply & Trading CZ, a.s.

název se nemění – RWE Supply & Trading CZ, a.s.

06.09.2016

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...