1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

innogy přebírá dalšího dodavatele plynu v Chorvatsku

Innogy rweinnogy úspěšně rozšiřuje svůj plynárenský byznys v Chorvatsku. Po akvizici na začátku roku 2017 ve městě Koprivnica innogy koupila dalšího chorvatského distrubutora plynu - společnost Montcogim-Plinara se sídlem ve městě Sveta Nedelja.

Po uzavření transakce se innogy stává jediným vlastníkem firmy, která působí v šesti městech na severu Chorvatska. Montcogim-Plinara vlastní a provozuje 370 kilometrů plynovodů a zajišťuje dodávky zemního plynu pro 11 tisíc zákazníků.

S nejnovější akvizicí innogy pokračuje v konsolidaci chorvatského trhu s plynem, na kterém v současnosti působí 35 distributorů. innogy chce v Chorvatsku aktivně naplňovat svou 4P strategii a dále růst. Cílem je dosažení 10% tržního podílu do dvou let.

Operace innogy v Chorvatsku mají i silnou českou stopu. Provoz tamějších plynárenských sítí řídí Miloslav Zaur, který se dlouhá léta podílel na konsolidaci a transformaci plynárenství energetické skupiny v České republice.

Po akvizici firmy Montcogim-Plinara má innogy na chorvatském trhu s plynem 35 tisíc zákazníků a nyní je třetím největším dodavatelem zemního plynu. Od roku 2013 innogy působí na také na chorvatském trhu s elektřinou. Se 120 tisíci zákazníky je dvojkou na trhu.

28.02.2018

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...