1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Kvůli zhoršenému ovzduší Veolia omezila některé práce, dodávky tepla nejsou ohroženy

veolia logoMoravskoslezský kraj trápí vysoké koncentrace polétavého prachu v ovzduší v důsledku nepříznivých rozptylových podmínek.

Podniky musely zastavit či omezit některé činnosti, aby pomohly snížit vliv průmyslu a zlepšit kvalitu ovzduší.

Společnost Veolia Energie ČR reagovala ihned po vyhlášení regulace v neděli 20. 1. po 14. hodině a zavedla stanovená opatření v souladu se smogovým regulačním řádem Moravskoslezského kraje. Omezení se týká Elektrárny Třebovice v Ostravě, a dvou karvinských tepláren - Teplárny Karviná a Teplárny ČSA.
 
„Omezili jsme manipulaci s uhlím na skládkách a odpojování a najíždění kotlů, abychom snížili množství prachu na minimum. Je to logisticky složitější, ale naši pracovníci jsou zkušení, umíme si s tím poradit,“ upřesnil Dalibor Pyš, vedoucí útvaru životního prostředí a bezpečnosti práce společnosti Veolia Energie ČR.
 
Dodávky tepla domácnostem a dalším odběratelům probíhají plynule a nejsou ohroženy, ani pokud by smogová regulace přetrvávala. Výroba tepla je ekologizovaná a není nutné ji omezovat. V posledních letech jsme do ekologizace investovali více než dvě miliardy korun.

24.01.2018

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...