1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Letos innogy významně rozšíří síť CNG plniček a pokrytí ČR

Innogy rweEnergetická skupina innogy jako jeden z lídrů na trhu se stlačeným zemním plynem (CNG) plánuje v letošním roce otevřít pro motoristy deset nových plnicích stanic CNG.

Investice by měly v této souvislosti dosáhnout až 80 milionů korun. V meziročním srovnání vzrostl innogy prodej CNG o více než pětinu.  

„Vloni jsme prodali 6,2 milionu metrů krychlových CNG, což je v porovnání s rokem 2015 21procentní nárůst. Naše postavení na trhu CNG si chceme udržet i do budoucna.  Z toho důvodu budeme také letos masivně investovat desítky milionů korun do rozšiřování naší sítě plnicích stanic, kterých aktuálně provozujeme jednadvacet,“ uvedl Zdeněk Kaplan, jednatel innogy Energo.

O Vánocích innogy otevřela plničku ve Vrchlabí, v provozu je již také stanice ve Vsetíně. „V nejbližší době se řidiči mohou těšit na další v Havlíčkově Brodě, Kolíně, Klatovech, Znojmě nebo v Třeboni. Celkově chceme v letošním roce zprovoznit deset nových plniček a v takto nastaveném trendu hodláme pokračovat i v dalších letech. Chceme významně rozšířit naše portfolio a pokrytí ČR,“ doplnil Z. Kaplan.     

Obliba CNG mezi motoristy průběžně narůstá. V roce 2016 přibylo na tuzemských silnicích více než 3500 vozidel a aktuálně jich v České republice jezdí přes 15 tisíc. S tím souvisejí právě i zvyšující se počty plnicích stanic.

Výhodou CNG je jeho šetrnost k životnímu prostředí, daňové zvýhodnění a také stabilně nízká cena. Oproti benzinovému či dieselovému palivu jsou provozní náklady až o 40 procent nižší. Navíc pro vozidla pořízená z dotačního titulu Ministerstva životního prostředí ČR – podpora čisté mobility – nabízí innogy slevu korunu za kilogram CNG natankovaného u jejích plniček. Nelze ale srovnávat jen cenu paliva, ale také například zůstatkové hodnoty vozů.

Pro motoristy jezdící na plyn připravila innogy praktický platební systém prostřednictvím CNG karty. Karta platí pro všechny stanice v Česku zapojené do sítě. Vyúčtování probíhá jednou měsíčně za veškerý odebraný CNG na všech stanicích.

Novinku od innogy představuje navigace CNG stanic. „Tuto navigaci mohou používat jak uživatelé telefonů s operačním systémem Android, tak i iOS. Navigace je unikátní tím, že obsahuje službu v podobě informací o cenách CNG na všech tuzemských stanicích,“ vysvětlil Z. Kaplan.

08.03.2017

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...