1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

GUMOTEX, a.s.

Gumotex 17Tým fungující skoro sedm desítek let

GUMOTEX, a.s., je největším průmyslovým podnikem i zaměstnavatelem břeclavského regionu s ročním obratem přes 2,7 miliardy korun. Téměř tři čtvrtiny produkce podniku míří do zemí EU a do USA. Letos v únoru získala firma prestižní ocenění za inovativní a chytrý přístup k Age Managementu.

 

„Spíše než o zaměstnávání starších zaměstnanců jde o propojování generací ve firmě. Populace prochází určitým demografickým vývojem. Statistiky dokazují, že Evropané se nikdy v historii nedožívali vyššího věku a zároveň se rodí stále méně dětí. Pokud chceme na trhu působit dlouhodobě, je třeba na tuto skutečnost průběžně reagovat. Přesněji řečeno, Age Management se zabývá otázkou demografického vývoje v pracovním životě. Konkrétně u nás se snažíme propojovat různé, a to nejen věkové skupiny zaměstnanců v rámci pracovních procesů. Lidé se tak navzájem inspirují, učí se a sdílejí pracovní zkušenosti skrze širokou škálu firemních programů,“ vysvětluje tajemník akciové společnosti GUMOTEX Pavel Kašuba.

Se základními a středními školami firma participuje na vzdělávání a praxi žáků. Firemní Akademie pak podporuje spolupráci mladých a starších zaměstnanců. Snazší návrat žen po mateřské a rodičovské dovolené podporují pomocí příspěvku na školku nebo hlídání dětí. GUMOTEX také umožňuje zkrácené úvazky, home-office nebo přechod na jiné pozice. „Poskytována je zvýšená zdravotní péče a firemní nábory do jisté míry odráží demografickou strukturu společnosti,“ říká Pavel Kašuba.

Předchůdce GUMOTEXU byl založen v Břeclavi v roce 1950, od té doby uplynulo téměř 70 let. Na některých místech v areálu firmy na nás ale podle tajemníka firmy ještě dnes dýchne historie. „GUMOTEX nevyrostl na zelené louce, naopak, v průběhu let docházelo a stále dochází k postupné modernizaci výrobních budov, některé se přistavěly. Technologický pokrok je samozřejmý. Zajímavé je, že se u nás člověk může setkat s nejmodernějšími technologiemi, ale narazíme i na pár strojů, které konstruktéři před desítkami let dokázali sestrojit tak, že slouží po několik generací. Nedávno jsem vytáhl z archivu film k 50. výročí firmy a byl jsem překvapen, čím vším společnost prošla, jak z pohledu technologického, tak lidského. Z lidí doslova sršel elán a nadšení pro to, co dělali. Řekl bych, že u většiny našich zaměstnanců je tomu tak i dnes. Je mezi námi spousta manuálně velmi zručných lidí a odborníků. Jen ten elán se, bohužel, navenek jaksi nenosí. Jsem však opravdu hrdý na to, že mohu být členem takového, více jak šest desítek let fungujícího týmu,“ příznává Pavel Kašuba.

Neobyčejné z obyčejného

Dnes je GUMOTEX největším průmyslovým podnikem i zaměstnavatelem břeclavského regionu. Dlouhodobě se řadí k významným exportérům, téměř 70 % produkce míří do zemí EU a do USA. „Tvrdíme, že z obyčejných materiálů umíme dělat neobyčejné věci. Důkazem toho je, že spousta vodáků užívá mnohdy více než 20 let naše nafukovací lodě, které jsou stále funkční. Sortiment pro sport a volný čas zahrnuje více jak 25 typů nafukovacích člunů a raftů, které dodáváme obchodním partnerům i koncovým zákazníkům po celé Evropě i do USA, kde jsme loni založili vlastní dceřinou společnost,“ popisuje Pavel Kašuba.

Historicky významnými zákazníky GUMOTEXU, kteří skvělé výrobky standardně vyžadují, jsou významné evropské i světové automobilky. Těm dodávají sluneční clony, tlumící a nárazy absorbující prvky automobilů, výplně karoserií, sedáky, opěrky a další prvky s velmi přísnými kvalitativními parametry. Pro integrované záchranářské systémy a armádu vyrábějí přísným kritériím podléhající nafukovací stany, dekontaminační sprchy a protipovodňové bariéry. Pro další zpracovatele připravují kaučukové směsi a nánosují textily k širokému využití. Vyrábějí rovněž manipulátory, kompletační a testovací přípravky pro automatizaci výrobních procesů.

Investice do vývoje

GUMOTEX investuje každým rokem do vývoje svých výrobků nemalé prostředky a podle tajemníka firmy v tom bude i v následujících letech rozhodně pokračovat. „Proč to děláme je jasné. Chceme být významnými hráči v tradičních výrobkových skupinách se stále zvyšujícími se kvalitativními i užitnými parametry našich výrobků. Musíme, a především chceme, akceptovat vysoké inovační tempo zejména automobilového průmyslu a prostřednictvím nově vznikajících vývojových center přicházet na trh s překvapující kvalitou našich výrobků,“ upozorňuje Pavel Kašuba.

Je zde ještě další podstatná oblast, na kterou se mnohdy zapomíná a sice „investice do vlastních lidí“. Na vzdělávání zaměstnanců jsou v GUMOTEXU ročně vynakládány přes tři miliony korun, a to pouze v přímých nákladech. Určitým firemním benefitem je vzdělávání v rámci Akademie GUMOTEX. Zlepšování procesů prostřednictví LEAN filozofie pokračuje v pořadí již čtvrtým rokem a do programu se jako poradci zapojili i první absolventi. Samozřejmostí jsou zákonná školení a vzdělávání spojené s ochranou životního prostředí, profesní kurzy i jazyková příprava.

Akademie GUMOTEX

Některé projekty GUMOTEXU jsou realizovány za pomoci EU a státního rozpočtu. „Na prvním místě jde o pořizování špičkových a finančně nákladných výrobních technologií nebo o modernizaci budov a zázemí pro pracovní týmy. Evropská dotace na podporu Akademie GUMOTEX nám pomohla i k vybudování a nastavení firemního školícího systému v oblasti štíhlé výroby. Na tomto vzdělávacím systému je podstatný přínos pro firmu i pro samotné účastníky a jejich odborný růst,“ přibližuje Pavel Kašuba.

Bez řízení kvality se dnes už žádná velká výrobní společnost neobejde. V GUMOTEXU mají vybudovaný a dokumentovaný systém managementu kvality. Firma pravidelně prochází konkrétními certifikacemi, např. ISO 9001, nebo pro systém managementu v automobilovém průmyslu ISO/TS 16949, aktuálně IATF 16 949:2016. V oblasti environmentu je to ISO 14001. Značná pozornost je věnována právě ochraně ovzduší a snižování emisí znečišťujících látek.

Na platy nezapomínají

GUMOTEX je největším zaměstnavatelem na Břeclavsku a dbá také o své pracovníky. „Vnímáme, že podstatným měřítkem spokojenosti zaměstnanců je mzda. Prioritně jsme pro rok 2017 řešili zvýšení mezd u dělnických profesí, kde došlo oproti předchozímu roku ke zhruba 7-% nárůstu. O zdraví zaměstnanců se snažíme dbát podporou jejich zdravého životního stylu. Na zaměstnanecké benefity poskytuje společnost více jak 14 milionů korun ročně,“ vyjmenovává tajemník společnosti. Firemní kulturu v GUMOTEXU přizpůsobují základním principům prostřednictvím rozšiřování manažerských a odborných znalostí i dovedností zaměstnanců v součinnosti s Franklin Covey Czech. „Podílíme se finančně, případně i svými výrobky na podpoře výuky chemie a technického vzdělávání na základních a středních školách. Podporujeme také kolektivní sporty i talentované sportovce v regionu. Stranou nezůstává ani podpora kultury a charitativní činnost. GUMOTEX výrazně podporuje handicapované občany se zdravotním a mentálním postižením a zrakově postižené,“ zdůrazňuje tajemník firmy.

V loňském roce přesáhly v GUMOTEXU tržby z prodeje výrobků, zboží a služeb 2,7 miliardy korun. Podobný výsledek očekávají také v letošním roce. „Každoročně putuje na trh řada inovovaných produktů GUMOTEXU. U člunů jsme začali vyrábět speciální typy pro rybáře. Inovace zaznamenaly také některé prvky do automobilů. Nové technologie nám umožňují reagovat například na speciální požadavky zákazníků v oblasti nánosovaných textilů. Vývojová oddělení pak pracují na dalších typech materiálů a výrobků,“ uzavírá Pavel Kašuba.

Průmysl Dnes

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...