1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

TS Plzeň, a.s.

TS Plzen 17Firmu koupil čínský investor, má přinést nové obchodní příležitosti

Strojírenská firma TS Plzeň, a.s., už přes 150 let vyrábí zařízení pro těžký průmysl. Kovací, vytlačovací nebo vulkanizační lisy a válcovny z plzeňského podniku pracují v továrnách po celém světě. Loni změnila společnost, která je součástí strojírenského podniku ŽĎAS, a.s., vlastníka.

Novým majitelem je čínský investor China Energy Company Limited (CEFC), který chce posílit postavení společnosti na světových i evropských trzích a zvýšit podíl exportu jejích výrobků. CEFC je největší soukromou společností v Šanghaji a šestou největší privátní firmou v Číně. V České republice je majoritním vlastníkem například skupiny Pivovary Lobkowicz, J&T nebo Médea Group. Spojení společnosti ŽĎAS, a.s., s CEFC má firmě usnadnit hledání nových příležitostí na asijských trzích. O novém vlastníkovi a výzvách, před nimiž těžký strojírenský průmysl stojí, jsme si povídali s Pavlem Silovským, technickým ředitelem společnosti TS Plzeň, a.s.

Loni v létě vás převzala investiční skupina CEFC, která zakoupila akce vašeho vlastníka ŽĎAS, a.s. Jak velké změny to pro vaši firmu jsou?

Záměrem investora je udržet rozsah výroby i zaměstnanosti v obou firmách a rozvíjet jejich potenciál. Vstup CEFC do společnosti by měl posílit stabilitu a zvýšit konkurenceschopnost. Taková je vize. Akvizice byla dokončena loni v létě, takže zatím jsme ve fázi, kdy nás nový vlastník mapuje a předává nám své představy, které by nás měly posunout dál.

Z průmyslu nyní zaznívají veskrze pozitivní hlasy. Jak je na tom strojírenská výroba? Daří se vaší společnosti?

To je pravda. Ale optimismus je cítit především z firem, které mají sériovou výrobu, již ne tolik z těžkého strojírenství. Navíc si myslím, že doba růstu se pomalu začíná naplňovat. Pozitivní změny by mohly nastat, kdyby se firmy působící v prvovýrobě rozhodly investovat do nových technologií. Poptávka je ale spíš po strojích z druhé ruky než po nových zařízeních.

To je tedy aktuální trend v těžkém strojírenství?

Zdá se. Celosvětově se hovoří o nákupech a opravách strojírenského zařízení z druhé ruky. S nástupem tzv. čtvrté průmyslové revoluce firmy působící v těžkém průmyslu zatím otálejí. V těchto oborech jde o velké investice. To je patrné například na asijských nebo afrických trzích a právě z nich se naši zákazníci rekrutují. Navíc nové obchodní případy nejsou uzavírané ze dne na den, ale vyjednávání trvají třeba půl roku, rok nebo i déle.

Jak na takovou situaci reagujete?

Snažíme se udržovat obchodní kontakty se zákazníky v Evropě, Asii, Africe, v Rusku nebo v dalších státech bývalého Sovětského svazu. Máme rozjednané obchodní případy například v Indii, Egyptě. V Evropě jednáme se zákazníky z Francie nebo Švédska. Věříme, že je brzy proměníme v konkrétní zakázky. Současně hledáme nové obchodní příležitosti i v dalších odvětvích strojírenství a pro nás staronových teritorií.

Můžete uvést příklad?

Mapujeme možnosti našeho uplatnění na americkém trhu. Inspirujeme se i v minulosti, kdy jsme ještě jako součást plzeňské Škody vyráběli divadelní techniku. Rozšiřujeme svou nabídku vulkanizačních lisů pro výrobu velkých pneumatik až do rozměru 210 palců, které se používají na nákladních automobilech nebo traktorech. V této oblasti patříme k dlouholetým výrobcům. Kromě tradičních hydraulických lisů pro volné kování a vytlačovacích lisů nabízíme také speciální lisy. Například lisy pro výrobu vláknocementových střešních a obkladových krytin nebo lisy určené pro obranný průmysl. Dále hledáme nové možnosti a obory, které by vyhovovaly našemu výrobnímu zaměření a vybavení.

Vedle toho ale právě teď dokončujete významné dodávky nových zařízení. Například v Jižní Koreji.

Dodávka velkého kovacího lisu pro zákazníka Doosan Heavy Industries & Construction Co., Ltd. v Jižní Koreji je skutečně významná. Nyní probíhá montáž zařízení. Jedná se o jeden z největších kovacích lisů na světě o síle 140/170 MN. V říjnu jsme vyexpedovali zařízení pro novou válcovnu na výrobu pásů z mědi a jejích slitin pro egyptského zákazníka. Dodávka se skládá z teplé tratě Duo, frézovací linky a studené tratě Kvarto.

Nevěnujete se jen novým projektům, ale i rekonstrukcím. Jaké zakázky jste realizovali v této oblasti?

Nedávno jsme například zákazníkovi v Pákistánu kompletně zrekonstruovali zařízení válcovny. Byly to stroje ještě z minulého století. Nyní provádíme předávací testy. Věříme, že dopadnou úspěšně.

Hovoříme hlavně o zahraničních zakázkách. Jak velký objem vaší výroby jde na vývoz?

Je to velká většina. Odhadem 80 % naší výroby směřuje za hranice. V Evropě je naším významným odbytištěm například Francie, kam jsme dodali velký kovací lis o síle 90 MN. Dále například Polsko, Maďarsko a samozřejmě Slovensko s dodávkami pro U. S. Steel Košice. Podstatní jsou pro nás zákazníci v Asii a Africe. Zde realizujeme zakázky v Jižní Koreji, Pákistánu nebo Egyptě.

Vašimi zákazníky jsou hlavně kovárny nebo válcovny. Kdo ještě?

Vyrábíme zařízení pro prvovýrobu. Ať už to jsou zmíněné válcovny nebo kovárny. Specializujeme se i na vytlačovací lisy určené pro vytlačování neželezných kovů i železa. Zabýváme se výrobou speciálních montážních lisů pro železniční opravny, lisů pro stavebnictví nebo lisů pro obranný průmysl. V neposlední řadě dodáváme pro gumárenský průmysl vulkanizační lisy na výrobu pneumatik.

Zaměstnanost je nyní poměrně vysoká a kvalifikovaných kandidátů na pracovním trhu ubylo. Jak toto ve firmě řešíte?

O technické pracovníky je na pracovním trhu nouze dlouhodobě. Jen pro představu, u nás pracuje 230 lidí, z toho asi 40 se jich věnuje inženýringu. Potýkáme se s tím, že jako česká firma nejsme zatím schopni nabídnout zaměstnancům tak výhodné finanční podmínky jako německé firmy, jejichž filiálky sídlí na Borských polích. Plzeň je navíc jen kousek od Německa, kde lidé mají vyšší platy. Musíme zapracovat na tom, abychom zvýšili produktivitu a mohli konkurovat stejnou mzdou.

Jaké další vize máte do budoucna?

Je to vyhledávání nových trhů a obchodních příležitostí. Věříme, že v této oblasti nám pomůže i nový vlastník, který má zázemí na asijském trhu, jenž je pro nás klíčový. Hledáme i další využití našich technologií. Umíme obrábět velké díly, které mají hmotnost až do 100 tun. Pracujeme na tom, abychom byli schopni konstruovat nové stroje, jako jsou lisy pro speciální použití. Stroje a zařízení na zpracování nových speciálních slitin, které se po letech vývoje dostávají do výroby. Proto spolupracujeme s vysokými školami a výzkumnými ústavy, hlavně v regionu.

Očekáváte nárůst tržeb?

Náš obrat se dlouhodobě pohybuje kolem 500 milionů korun ročně a s ohledem na aktuální situaci v těžkém průmyslu a na zakázky, které máme dojednané, jeho navýšení nepředpokládáme.

Chystáte v dohledné době významné investice? Například do technologií nebo do výroby?

Jednorázové investice, například do nákupu nových strojů, neplánujeme. Pracujeme ale na rekonstrukci a modernizaci strojového parku. Do stávajících strojů, jako jsou horizontky a velké karusely, instalujeme nový hardware nebo software. Obnovujeme výpočetní techniku, modelujeme ve 3D, což už je dnes standard. Soustředíme se spíše na drobné kroky a zlepšení.

Průmysl Dnes

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...