1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Aero se bude podílet na výrobě Airbusů A350

aero vodochody logoAERO Vodochody AEROSPACE podepsalos německou společností MT Aerospace smlouvu o dodávkách tří balíčků dílů na letouny Airbus A400M a A350.

Aero tak uzavřelo strategicky důležitou dohodu, která firmě usnadní cestu k dalším zakázkám na nový dopravní letoun.

Aero bude dodávat MT Aerospace dva balíčky sestav a kompozitových dílů na vojenský transportní letoun A400M a další balíček kompozitových dílů na dopravní letoun A350. Čtyřmotorový turbovrtulový Airbus A400M je nejmodernější vojenský strategický letoun, který slouží například německým, francouzským či britským vzdušným silám. Aero se tak bude podílet na největším leteckém vojenském projektu Evropy.

Pro Aero má kontrakt velký význam také jako zásadní reference pro získání dalších zakázek na A350. Nový dopravní letoun společnosti Airbus je přelomový v míře použití kompozitových materiálů. Aero má se zpracováváním kompozitů již čtvrt století zkušeností a v roce 2012 otevřelo novou kompozitovou dílnu o 5400 metrech čtverečních. V ní se dnes vyrábějí díly pro různé programy Aera, jako jsou například KC-390, CSeries či S-76, již za několik měsíců zde začne i výroba pro MT Aerospace. První díly by měly opustit Odolenou Vodu v létě letošního roku.

MT Aerospace je mezinárodně uznávaná společnost působící v leteckém průmyslu. Ve svých závodech v Německu (Augsburg a Mohuč), Itálii (Cagliari) a ve Francouzské Guyaně (Kourou) má 700 zaměstnanců a je členem evropské vesmírné a technologické skupiny OHB. MT Aerospace vyvíjí a vyrábí klíčové komponenty pro evropské nosné rakety Ariane 5, letadlovou flotilu Airbus, a kosmické dopravní prostředky a satelity. MT Aerospace je technologickým lídrem v oblasti lehkých konstrukcí z kovu a kompozitových materiálů. Desetiprocentní pracovní podíl zároveň dělá z MT Aerospace největšího dodavatele na projekt Ariane mimo Francii.

24.02.2016

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...