1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Developeři v Holešovicích u Vltavy postaví 341 luxusních bytů

panelak 1Praha - Developeři Lighthouse Group a Daramis Group společně postaví v Holešovicích u Vltavy 341 luxusních bytů. První etapu plánují dokončit v prvním čtvrtletí roku 2017.

Informovaly o tom společnosti, investiční náklady na stavbu nezveřejnily.

Stavební práce na projektu Marina Island firmy zahájily minulý týden, v první etapě chtějí postavit dva bytové domy s 73, resp. 65 byty. Developeři cílí hlavně na bohatší zákazníky, aktuálně byty nabízí svým dřívějším klientům. Oficiálně je plánují uvést na trh v dubnu příštího roku. Tehdy by měly být známé i ceny, za které se byty budou prodávat.

Bytové domy vyrostou na pozemku o velikosti 30 tisíc metrů čtverečních, který ze dvou stran obklopuje řeka Vltava. Právě to by mělo být podle developerů hlavním lákadlem projektu.

Zájem o nové byty v Praze roste. Letos se zatím prodalo 4250 nových bytů, což je meziročně o 22,7 procenta více. S rostoucí poptávkou se rozšiřuje také nabídka, na konci třetího čtvrtletí bylo dostupných 7000 nových bytů. Polovina z nich spadala do cenového segmentu 45 tisíc až 60 tisíc korun za metr čtvereční. Developeři začínají nabízet a stavět také dražší byty.

19.11.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...