1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Ekospol bude v Praze stavět další velké komplexy se stovkami bytů

panelak 1Praha - Developerská společnost Ekospol chce pokračovat ve výstavbě velkých komplexů se stovkami bytů.

Příští rok na jaře představí projekt s 800 byty v širším centru Prahy, řekl ČTK na setkání Stavebního fóra předseda představenstva a generální ředitel společnosti Evžen Korec. V rámci první etapy pustí developer do prodeje 200 bytů.

Ekospol bude i v příštím roce sázet na co nejnižší cenu, kterou chce stlačit ještě o něco níže. "Nabídneme absolutně bezkonkurenční ceny. Rádi bychom totiž těch 800 bytů prodali poměrně rychle a také jsme ten pozemek získali za velmi dobrých podmínek. Byty, které jsme naposledy prodávali jako nejlevnější v našem projektu Nové Měcholupy, tak ty tady ještě překonáme," řekl ČTK Korec. Nejmenší byty 1+kk šlo koupit za méně než milion a půl.

Deset nejlevnějších bytů v tomto chystaném projektu společnost prodá formou aukce, kterou použije vůbec poprvé.

Další podobně veliký bytový komplex chce developer představit příští rok na podzim. U něj však ještě nemá stavební povolení. Už dříve Korec prohlásil, že v nejbližších pěti letech chystají stavbu 5000 bytů v celkové hodnotě zhruba deset miliard korun.

Podobnou masivní výstavbu chystá také konkurenční Central Group, který během dvou let v Praze nabídne k prodeji 3000 nových bytů. Největší projekt na Žižkově - Residence Garden Towers - bude mít takřka 700 bytů, další stovky bytů vyrostou v projektu Javorová čtvrť v Horních Měcholupech. Příští rok Central Group do nabídky začadí na 1700 nových bytů v 11 pražských lokalitách.

Developeři reagují na to, že zájem o nové byty v hlavním městě v posledních měsících výrazně roste. Podle společné statistiky společností Ekospol, Trigema a Skanska Reality si lidé během prvních devíti měsíců letošního roku v Praze koupili 4250 nových bytů, což je meziročně o 22,7 procenta více. Takřka polovinu z toho (47 procent) prodalo pět největších developerů. Někteří lidé z branže však už varují před přehřátím trhu.

12.12.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...