1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Metrostav u parku Židovské pece postaví přes 200 bytů

metrostav logoPraha - Společnost Metrostav Development postaví u parku Židovské pece v Praze 3 přes 200 nových bytů. Kolaudovat je chce ve druhém čtvrtletí 2016, sdělil ČTK obchodní ředitel developera Ondřej Buršík.

Investiční náklady společnost nezveřejnila.

Bytový projekt Na Vackově, který naváže na areál Alfarezidence, nabídne 202 bytů od 1+kk až po 4+kk. Metrostav chce cílit na vyšší střední třídu, ceny bytů proto budou startovat na 48 tisících korun za metr čtvereční včetně DPH.

Vackov je součástí Horního Žižkova, kde by v následujících letech měla místo stávajícího Nákladového nádraží Žižkov vzniknout zcela nová obchodně-administrativní čtvrť. Rozvoj čeká také lokalitu Na Vackově. Metrostav tam chce postupně postavit viladomy, řadové domy, mezonetové byty i metropolitní bydlení v takzvaných cityhousech.

Zájem o nové byty v Praze stále roste. Letos se zatím prodalo 4250 nových bytů, což je meziročně o 22,7 procenta více. S rostoucí poptávkou se rozšiřuje také nabídka, na konci třetího čtvrtletí bylo dostupných 7000 nových bytů. Polovina z nich přitom spadala do cenového segmentu 45 tisíc až 60 tisíc korun za metr čtvereční.

19.11.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...