1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Most gen. Pattona v Plzni se otevírá dopravě

colas logoVe středu 7. listopadu 2018 byl zahájen provoz na plzeňském mostu generála Pattona, který je součástí hlavní tepny v centru města.

Stavba řešila rekonstrukci mostu převádějícího silnici I/20 a tramvajovou trať přes řeku Mži a Tyršovu a Lochotínskou ulici.

Stávající průtah silnice I/20 v úseku mezi ulicemi Rokycanská a  Na Roudné vede ulicemi Tyršova, Jízdecká, Přemyslova, most generála Pattona a Karlovarská. Jedná se o dopravně nejzatíženější komunikaci městského typu, kde se společně mísí městská doprava s tranzitní, a to včetně těžké nákladní. Situaci dále komplikuje provoz tramvají a  MHD (autobusy, trolejbusy) i fakt, že se jedná vždy o souběh dvou silnic I. třídy (I/20 a I/26 v ulici Tyršova, I/20 a I/27 v ulici Karlovarská, v ulici Přemyslova souběh tří tříd silnic I. třídy).

 Rekonstrukci mostu předcházela velmi náročná příprava. Protože se nedochovaly žádná projektová dokumentace ze sedmdesátých let, kdy byl most stavěn, ani jiné podklady, předcházela projektové přípravě velmi náročná diagnostika včetně zatěžovacích zkoušek. Poté byl proveden přepočet únosnosti mostní konstrukce. V průběhu rekonstrukce se všechny tyto předpoklady ukázaly jako přesné a odpovídající skutečnému stavu mostu. Na mostě jsou použita nově užívaná kalotová ložiska.

30.11.2018

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...