1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Pod Letnou se díky Blance otevřou podzemní garáže pro stovky aut

metrostav logoNa jaře příštího roku se pod Letenskou plání a nedaleko Prašného mostu otevře dvojice velkokapacitních podzemních garáží, které vznikly v souvislosti s budováním tunelu Blanka.

Česká televize jako jedna z prvních uvnitř garáže pod Letnou natáčela.

Podle redaktora České televize Martina Tyburce vznikly garáže jako vedlejší produkt obrovské stavební jámy hloubené v části tunelu Blanka. Menší garáž pro asi 350 aut je na Prašném mostě v Praze 6. Větší má tři patra a pojme 825 aut.

První patro o kapacitě asi 300 míst zatím město plánuje nabídnout jako placené parkoviště pro širokou veřejnost. Poloprázdných garáží se magistrát nebojí. Počítá s tím, že je využijí i návštěvníci sportovních akcí na Letné nebo blízkého Zemědělského či Technického muzea.Ušetří držitelé parkovacích karet Prahy 7.

Prostřední patro, do kterého se vejde až 350 aut, by mohli využívat obyvatelé Prahy 7. Místní radnice chce po otevření garáží postupně redukovat některá nebezpečná místa na povrchu. Modrá zóna totiž kvůli nedostatku míst často končí například až u hranice přechodu pro chodce. Nejmenší spodní patro bude vyhrazené pro blízké úřady. Jedná se například s přilehlým ministerstvem vnitra.

Ceny pro veřejnost a rezidenty se budou lišit. Ušetří držitelé parkovacích karet Prahy 7. Podle předběžných výsledků probíhajících jednání by měsíčně platili mezi devíti až dvanácti sty korunami. Praha 7 by ale ceny chtěla ještě nižší. Představuje si částku kolem pěti až sedmi set korun.

Pro veřejnost bude platit klasická hodinová sazba, která se bude snižovat v závislosti na délce parkování. Hodina by stála v řádech desetikorun, celý den pak v řádu několika stokorun. O konkrétní částce se stále jedná.

09.10.2015

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...