1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Zisk švédské stavební firmy Skanska vzrostl o více než čtvrtinu

Skanska logoStockholm - Největší skandinávské stavební společnosti Skanska vzrostl ve čtvrtletí provozní zisk o 26,3 procenta na 1,87 miliardy švédských korun (SEK; 5,6 miliardy Kč).

Firma současně v prohlášení oznámila, že hodlá zcela opustit Latinskou Ameriku a své aktivity v regionu prodá.

Skanska, jejímž největším trhem jsou Spojené státy, kde je čtvrtým největším developerem, také uvedla, že celý stavební trh se vyvíjí pozitivně. Hodnota přijatých zakázek ve stavební divizi, která má na celkových příjmech skupiny podíl 90 procent, stoupla na 37,1 miliardy z 29 miliard SEK. Analytici čekali nárůst pouze na 34 miliard SEK.

Skanska v souvislosti s odpisy a restrukturalizací v Latinské Americe ve druhém čtvrtletí zaúčtovala mimořádné náklady 500 milionů SEK a uvedla, že tam ukončí své aktivity v oblasti projektování a výstavby a zaměří se pouze na provoz budov a údržbu. Za třetí čtvrtletí zaúčtovala další odpisy 200 milionů SEK a podle agentury Reuters oznámila, že prodá i zbývající aktivity v Latinské Americe, tedy činnost v oblasti provozu a údržby.

Skanska působí i v České republice a na Slovensku, kde patří k největším stavebním a developerským společnostem. Zabývá se hlavně silničním a železničním stavitelstvím a betonovými konstrukcemi. Její dceřiné firmy se zaměřují i na výstavbu bytů a komerčních nemovitostí, převážně v Praze.

12.11.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...