1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ABB koupila společnost B&R

abb logo1ABB oznámila, že dokončila převzetí společnosti B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH), která je největším nezávislým dodavatelem řešení pro automatizaci strojů a výrobních závodů.

Řešení B&R jsou založena na produktech a softwaru a vyznačují se otevřenou architekturou. Transakce, která byla oznámena 4. dubna 2017, je financována v hotovosti a očekává se, že na provozním zisku na akcii se projeví v prvním roce.

„Jsem velmi rád, že mohu nyní B&R oficiálně přivítat v ABB. Tato transakce vyplňuje naši historicky vzniklou mezeru v oblasti automatizace strojů a výrobních procesů a rozšiřuje naše vedoucí postavení v průmyslové automatizaci. Po akvizici společnosti B&R se stáváme jediným dodavatelem průmyslové automatizace, který zákazníkům ve zpracovatelských i výrobních odvětvích nabízí celou škálu technických a softwarových řešení pro měření, řízení, výkonová zařízení, robotiku, digitalizaci a elektrifikaci,“ uvedl generální ředitel ABB Group Ulrich Spiesshofer. „Tato kombinace nám otevírá nové globální růstové příležitosti díky rozšíření naší nabídky stávajícím klientům. Zároveň přináší společnosti ABB širší záběr, rozsáhlé oborové znalosti a hlubokou technickou expertizu v odvětvích a u zákazníků, se kterými jsme dosud nespolupracovali. Naši snahu o růst B&R dokládá naše investice do nového výzkumného a vývojového centra, které bude vystavěno vedle ústředí firmy v Horním Rakousku.“

ABB se řadí do světové špičky v oblasti automatizace

Transakce je dalším významným milníkem v realizaci strategie ABB Next Level. Akvizicí společnosti B&R posiluje ABB svou pozici celosvětově druhého největšího hráče v odvětví automatizace. ABB je nyní jedinečným způsobem připravena využít nesmírné růstové příležitosti, které vytvořila čtvrtá průmyslová revoluce. Výrobky, software a služby v oblasti programovatelných logických automatů (PLC), průmyslové počítače, stroje se servopohonem a výrobní automaty B&R ideálně doplňují portfolio průmyslové automatizace ABB pro energetické podniky, průmysl, dopravu a infrastrukturu.

Prostřednictvím akvizice B&R společnost ABB činí další významný krok v rozšíření své nabídky digitálních řešení ABB Ability™, která patří k nejlepším v oboru, o výkonné aplikační a softwarové platformy B&R, její rozsáhlou instalovanou základnu, přístup k zákazníkům a automatizační řešení na míru.

„Podniková kultura společností B&R a ABB je v naprostém souladu, což se týká i společného zaměření na software a řešení. To zajistí plynulou integraci, během níž spojíme naše přednosti a maximalizujeme jedinečně soubornou nabídku ve prospěch zákazníků,“ uvedl Peter Terwiesch, prezident divize Průmyslová automatizace ABB Group.

Rakouský Eggelsberg – nové globální centrum ABB pro automatizaci

Po dokončení transakce se B&R stane součástí divize ABB Průmyslová automatizace jako nová obchodní jednotka s názvem Machine & Factory Automation, která zastřeší činnost ABB v oblasti programovatelných logických automatů. Jednotka bude mít sídlo v Eggelsbergu v Rakousku, které se stane novým globálním centrem ABB pro automatizaci strojů a výrobních procesů. Vést ji bude Hans Wimmer, bývalý výkonný ředitel B&R. Spoluzakladatelé společnosti B&R Erwin Benecker a Josef Rainer budou během procesu integrace působit jako poradci. ABB hodlá nadále investovat do rozvoje činnosti B&R, včetně výzkumu a vývoje, a bude dále budovat úspěšný obchodní model společnosti. Tato snaha se odráží ve střednědobých cílech tržeb B&R, které by měly překročit 1 miliardu USD.
„Tým B&R je hrdý, že je nyní součástí společnosti ABB a jeho špičkové divize Průmyslová automatizace,“ uvedl Hans Wimmer, výkonný ředitel nové podnikové jednotky Machine & Factory Automation ABB Group. „Díky slučitelnosti podnikové kultury obou společností, doplňujícím se přednostem a předním technologiím dokážou ABB a B&R společně nabídnout ještě mnohem hodnotnější nabídku pro zákazníky v době čtvrté průmyslové revoluce.“
Zkušený tým odborníků z B&R se stane nedílnou součástí divize ABB Průmyslová automatizace. Začlenění B&R do ABB vede speciální tým se sídlem v Rakousku, jehož součástí jsou lidé obou společností. ABB při integraci bude postupovat prověřeným způsobem, aby plynulé začlenění proběhlo v souladu s hlavními cíli transakce.

12.07.2017

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...