1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

HIWIN oznámil růst obratu a chystá nové produkty

HIWIN modulBrněnská společnost HIWIN s.r.o. dosáhla v roce 2017 celkového obratu ve výši 332 milionů korun, což je meziroční nárůst o 16 procent.

Společnost HIWIN s.r.o., přední dodavatel lineární techniky, zveřejnila ekonomické výsledky za rok 2017. Celkový obrat ve srovnání s předchozím rokem vzrostl o 16,1 % a dosáhl částky převyšující 332 milionů korun. Zisk společnosti vzrostl o 16,5 %. Na celkových tržbách společnosti se významně podílí i export, a to ve výši 26 %. HIWIN vyváží své produkty zejména do zemí východní a jižní Evropy. V uplynulém roce vznikla v brněnské centrále společnosti také čtyři nová pracovní místa.

„Nejprodávanější produktovou skupinou z naší nabídky v roce 2017 bylo lineární vedení s podílem na tržbách 62,4 %, na druhém místě pak byly kuličkové šrouby s podílem 14,6 % a dále aplikace na bázi lineárních motorů s podílem 11,6 %,“ komentuje ekonomické výsledky Ing. Pavel Cach, výkonný ředitel společnosti HIWIN s.r.o., a dodává: „V roce 2018 se zaměříme především na polohovací víceosé systémy a lineární moduly KK. Představíme také nové válcované šrouby a roboty HIWIN nové generace.“

Produkty lineární techniky, které by v roce 2018 neměly uniknout vaší pozornosti

Brněnský HIWIN v letošním roce očekává růst prodeje v produktové skupině lineárního vedení CG, která byla uvedena na trh v roce 2017. Lineární vedení HIWIN CG nabízí řešení s krycím páskem na kolejnici, které najde uplatnění v silně znečištěném prostředí, proto se hodí například pro obráběcí stroje nebo stroje na zpracování dřeva.
V centru pozornosti v roce 2018 budou také kompaktní polohovací moduly KK s kuličkovými šrouby, které jsou integrovány do samotného těla modulu, a také lineární osy řady LMU pro aplikace náročné na dynamiku a výslednou přesnost pohonu s ohledem na hmotnost polohovaného břemene. Zajímavé jsou také kompaktní moduly HM s ozubeným řemenem pro manipulaci a automatizaci.

Pro rok 2018 chystá HIWIN několik novinek, mezi které patří nové válcované šrouby v požadovaných rozměrech 16 × 10, 12 × 10 a 12 × 5 nebo nové produkty pro polohovací systémy. Ve druhé polovině roku společnost rozšíří svoji nabídku pro průmyslovou automatizaci a robotizaci o roboty HIWIN nové generace.

13.03.2018

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...