1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Ministr financí Andrej Babiš navštívil ArcelorMittal Ostrava. Diskutovalo se i o udělení statutu tržní ekonomiky Číně

arcelormittal logoOstrava – Ministr financí a 1. místopředseda vlády Andrej Babiš navštívil ostravskou huť. Jednal zde s generálními řediteli ArcelorMittal Ostrava, Třineckých železáren a Vítkovice Steel a dalšími představiteli podniků z Ostravska.

Setkání, které na půdě ArcelorMittal Ostrava svolalo místní zastoupení Svazu průmyslu a dopravy ČR, se dotklo řady témat včetně problematiky případného udělení statutu tržní ekonomiky Číně, technického školství a starých ekologických zátěží.

Ministr financí se po skončení jednání se zástupci moravskoslezských oceláren a dalších firem setkal se zaměstnanci ArcelorMittal Ostrava. Navštívil také linku Arnold, která v ostravské huti vyrábí svodidla nejen pro český trh.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a jediným výrobcem transformátorových plechů v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají 7 250 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2015 činil 34 615 korun. Díky nadstandardní ekologizaci dokončené v roce 2015 vyrábí společnost surové železo i ocelové výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

14.06.2016

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...