1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Švýcarská společnost Hupac objednala osm vícesystémových lokomotiv Vectron od společnosti Siemens

SiemensŠvýcarská společnost pro kombinovanou dopravu, Hupac, si objednala osm interoperabilních, vysoce výkonných elektrických lokomotiv Vectron MS od společnosti Siemens.

Tyto vícesystémové lokomotivy budou nasazeny na rýnsko-alpském koridoru, a jsou tak řešeny a schváleny pro provoz na železnicích v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Itálií, Nizozemí a Lucembursku. První stroje budou předány počátkem léta 2018. Lokomotivy budou disponovat jmenovitým trakčním výkonem 6400 kW a nejvyšší provozní rychlostí až 160 km/h. Kromě národních zabezpečovacích zařízení budou vybaveny také moderním jednotným evropským vlakovým zabezpečovačem ETCS (European Train Control System). Výroba bude probíhat v německém závodě Siemens v Mnichově-Allachu.

28.06.2017

Díky novým lokomotivám rozšíří Hupac a jeho partnerské firmy nabídku železniční přepravy ze středoevropských dopravních uzlů, jako je logistické centrum v Rotterdamu, přes hlavní železniční koridory protínající Nizozemí, Německo, Rakousko a Švýcarsko, až do středozemního regionu. Přepravní společnosti budou ve spolupráci s Hupacem moci díky novým lokomotivám Vectron spojit evropské hospodářské regiony na severu a jihu Alp skrz nový Gotthardský tunel.

„Investice do lokomotiv Vectron umožní efektivnější provoz na rýnsko-alpském koridoru prostřednictvím integrované trakce,” řekl Bernard Kunz, Managing Director firmy Hupac AG.

29.08.2017

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...