1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Wikov kupuje německého konkurenta firmu Gmeinder

Wikov MGI 1 14Wikov Industry kupuje německého konkurenta Gmeinder Getriebe Gruppe

Společnost Wikov Industry a.s., neustále posilující svou pozici na trhu převodovek pro kolejová vozidla, podepsala smlouvu o převzetí 100% podílu v německé společnosti Gmeinder Getriebe Gruppe (GGG), soukromě vlastněném výrobci a poskytovateli servisních služeb pro trh kolejových vozidel.

GGG vyrábí převodovky a pohony zejména pro lokomotivy, tramvaje, speciální kolejová vozidla, příměstské a regionální vlaky. Mimo jiné se firma zaměřuje na poskytování servisních služeb, údržbu a opravy kompletních převodovek a jejich součástek.

GGG zaměstnává více jak 100 zaměstnanců v 5 společnostech - GGT Gmeinder Getriebetechnik AG, Gmeinder Getriebe- und Maschinenfabrik GmbH, Gmeinder Getriebeservice GmbH, GGM Gmeinder Management Gesellschaft a GIG Gmeinder Immobilien Gesellschaft. Celá skupina Gmeinder se stává od 27. března 2019 součástí rodiny Wikov. Nový majitel bude nadále používat ceněnou obchodní značku Gmeinder a hodlá ji nadále na trhu rozvíjet.

Skupina Gmeinder se zaměří zejména na dodávky speciálních převodovek pro specifické projekty a servis včetně oprav převodovek všech značek pro kolejová vozidla. Wikov a Gmeinder využijí vzájemných synergií výměnou rozsáhlého know-how zejména v oblasti produktivního obrábění součástek, chemicko-tepelného zpracování, špičkově vybavených zátěžových zkušeben a extrémně rychlého prototypování nových produktů.

“Výrobky Gmeinderu perfektně doplňují současné produktové portfolio Wikovu. Gmeinder je velice silný v servisu a údržbě převodovek a také ve výrobě sofistikovaných převodovek pro speciální kolejová vozidla. Chceme tyto aktivity rozšířit, splnit očekávání zákazníků a najít nové příležitosti na trhu”, říká Antonín Růžička, generální ředitel Wikov Industry.

„Shledáváme brand Gmeinder jako velmi dobře etablovanou a respektovanou značku, představující vysokou kvalitu produktů a služeb. Naším cílem je maximálně využít synergie s Wikovem a podpořit Gmeinder v dalším úspěšném rozvoji a tržním posílení”, říká Martin Wichterle, majitel skupiny Wikov.

„Jsme velmi potěšeni, že naším novým vlastníkem je silná firma, jejímž hlavním produktem jsou také převodovky. Wikov nám nabízí stabilitu a další rozvoj v našem obchodu. Tento krok významně posílí naši pozici a příležitosti na našem hlavním trhu“, komentuje Peter Brinck, generální ředitel GGG.

05.06.2019

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...