1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ABB kupuje divizi nízkonapěťových motorů NEMA společnosti Siemens

ABB BuildingSpolečnost ABB oznámila, že podepsala dohodu o koupi divize nízkonapěťových motorů NEMA společnosti Siemens.

Kromě výrobních provozů v mexické Guadalajaře přinese tato akvizice kvalitní produktové portfolio, dlouholetou zákaznickou základnu v Severní Americe a zkušený provozní, obchodní a manažerský tým.

NEMA Siemens v současnosti zaměstnává přibližně 600 lidí a v roce 2021 dosáhla tržeb ve výši přibližně 63 milionů USD. Finanční podmínky transakce nebyly zveřejněny. Očekává se, že transakce bude ukončena ve druhém čtvrtletí roku 2023.

Akvizice je součástí strategie ziskového růstu obchodní jednotky ABB Pohony a umožní nově vzniklé divizi motorů NEMA v ABB zlepšit jak nabídku produktů, rozšířit vztahy v dodavatelském řetězci, tak i podporu severoamerické zákaznické základny. V neposlední řadě také díky místní výrobě a prodeji umožní lepší podporu zákazníků v Mexiku.

Aby plně využila potenciál spojeného portfolia, bude společnost ABB těžit ze synergií a využívat odborné znalosti v oblasti výzkumu a vývoje, vztahů v dodavatelském řetězci a přístupu na trh.

„Tato strategicky výhodná akvizice představuje pro nově vzniklou divizi motorů NEMA společnosti ABB vysokou hodnotu," řekl Tarak Mehta, prezident ABB Pohony. „Díky investici do tohoto podniku a otevření prodejních příležitostí v Severní Americe a zejména v Mexiku očekáváme navýšení marže ABB Pohony do 24 měsíců. "

„Dlouhodobě oceňujeme kvalitu a design těchto motorů," dodal Jesse Henson, prezident divize motorů NEMA společnosti ABB. „Nyní, když jsme se seznámili s vedoucím týmem, který za nimi stojí, jsem ještě více přesvědčen, že společně budeme moci naše podnikání rozvíjet rychleji a efektivněji, než kdybychom postupovali samostatně. Těšíme se, že ke stávající nabídce průmyslových elektromotorů ABB a Baldor-Reliance® přidáme portfolio nízkonapěťových motorů NEMA společnosti Siemens."

Celosvětový průmysl motorů NEMA, jehož objem činí zhruba 2,7 miliardy USD, zahrnuje průmyslové elektromotory používané především v Severní Americe. Motory NEMA jsou základními součástmi používanými k pohonu zařízení v průmyslových odvětvích, jako je potravinářství a výroba nápojů, ropný a plynárenský průmysl, těžba a zpracování kameniva, vodárenství a zpracování odpadních vod, a v aplikacích pro přepravu vzduchu, kapalin a pevných materiálů.

24.08.2022

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...