1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Linet Group kupuje australskou společnost Pegasus Health Group za nižší stovky milionů korun

linet logo2022Pegasus Health Group je dlouholetým distributorem produktů Linet, zároveň poskytuje pronájmy lůžek a matrací, což je služba, se kterou postupně expanduje po celém kontinentu.

Austrálie je pro Linet stále důležitějším trhem. Zdravotnictví je na vysoké úrovni a je porovnatelné například s USA, kde už Linet uspěl díky svým prémiovým produktům a službám. „Totéž chceme poskytovat zákazníkům na australském trhu. Právě akvizice Pegasus Health Group nám umožní nabídnout na trhu skutečně plnou škálu našich služeb, nejen špičkové produkty. Pegasus je silný jak v pronájmech, tak v domácí péči, která má stále větší potenciál a důležitost,“ vysvětluje Petr Foit, obchodní ředitel společnosti Linet.

Tržby Linet Group na australském trhu postupně vyrostly až k úrovni 5 mil. eur. Potenciál trhu je ale mnohonásobně vyšší a tomu odpovídají i cíle firmy. Akvizicí by se jim měla výrazně přiblížit.

„Kupujeme výborně řízenou společnost, která dosahuje vysoké ziskovosti. Na všech důležitých trzích světa posilujeme své postavení, akvizice skupiny Pegasus do toho přesně zapadá. A je to další krok v naší strategii dostat se organicky a také akvizičně na podstatně vyšší obrat,“ uvádí Tomáš Kolář, výkonný ředitel Linet Group.

Pegasus Health Group má víc než třicetiletou historii. Její tržby v roce 2021 dosáhly výše 8,1 mil. eur, většinu generuje pronájem zdravotnického vybavení, zvláště matrací. Pegasus je dodává jak nemocnicím, tak do domácí péče. Celá skupina má 73 zaměstnanců a vede ji Scott Nowland, který doposud vlastnil 30 % společnosti. Podle dohody na své pozici zůstane i nadále.

25.08.2022

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...