1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Nestlé kupuje práva na kosmetické produkty za 1,4 miliardy USD

nestle buildingBern - Švýcarská potravinářská skupina Nestlé rozšiřuje svou divizi zdravotnické péče o pleť.

Společnost oznámila, že koupila práva na prodej několika výrobků od kanadské společnosti Valeant Pharmaceuticals International za 1,4 miliardy dolarů (28,2 miliardy Kč) v hotovosti.

Největší potravinářská skupina na světě své ambice v oblasti péče o pleť naznačila už v únoru, když se rozhodla ovládnout společný podnik Galderma, který má s francouzským výrobcem kosmetiky L'Oréal.

Nejnovější dohoda poskytuje Nestlé americká a kanadská práva na prodej kosmetických přípravků Restylane, Perlane a Emervel, které se používají například ke zvětšení rtů nebo vyhlazení vrásek. Nestlé dosud tyto výrobky prodávala mimo Severní Ameriku. Kromě toho se dohoda týká výrobků Dysport a Sculptra, které se také používají v korektivní dermatologii. Nestlé by se tak mohla vyhnout opakování situace, která nastala ve Spojených státech u jejích tyčinek KitKat, kde licenci vlastní konkurenční společnost Hershey, naznačila agentura Reuters.

Trh s botoxem a dalšími prostředky pro vyhlazování vrásek ve Spojených státech podle analytiků společnosti Vontobel dál poroste a jeho objem se v roce 2018 oproti loňsku téměř zdvojnásobí na 4,7 miliardy dolarů. "Tato čísla mluví za sebe a ukazují, jak je tento obchod pro Nestlé/Galderma strategický," uvedli podle Reuters analytici.

Evropské potravinářské skupiny se potýkají se slabým ekonomikami a stále víc se přesouvají na trh výrobků péče o zdraví a osobní péče, aby udržely vyšší růst a marže. Na mýdla a jiné výrobky osobní péče se hodlá více zaměřit britsko-nizozemský koncern Unilever, který prodává některé nedostatečně výkonné značky potravin. Nestlé je podle zdrojů Reuters na užším seznamu zájemců o divizi léčebné výživy francouzské potravinářské skupiny Danone.

03.06.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...