1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

RWE slučuje regionální distributory plynu do jediné firmy

RWE logoEnergetická skupina RWE sloučila své dosavadní čtyři regionální distributory zemního plynu (RWE GasNet, VČP Net, SMP Net a JMP Net) do jediné firmy RWE GasNet, s. r. o.

 

Fúze distributorů výrazně zjednoduší komunikaci s RWE na trhu se zemním plynem a umožní vznik jediného distribučního tarifu v sítích RWE od začátku příštího roku.

„Distribuci plynu v RWE jsme již delší dobu řídili jako jednu firmu, ale oficiálně jsme museli jednat za každého distributora zvlášť. Bylo to nepraktické a administrativně náročné. Po fúzi bude všechno jednodušší, obchodníci s plynem určitě uvítají, že budou mít jediného partnera. Podobně se zjednoduší i výkaznictví a komunikace s Energetickým regulačním úřadem nebo operátorem trhu,“ uvedl Miloslav Zaur, jednatel a CEO RWE GasNet.

Se sloučením firem dojde zároveň ke sloučení distribučních tarifů pro rok 2014 a díky tomu přestanou existovat regionální rozdíly. V rámci sjednoceného distribučního území RWE bude nově platit pouze jeden distribuční tarif místo dosavadních čtyř.

„Při přechodu na jednotný tarif očekáváme spíše snížení tarifu, někde však může dojít jednorázově k nárůstu. Skutečná výše nového distribučního tarifu pro daný zákaznický segment bude každopádně z velké části záviset na přístupu Energetického regulačního úřadu v tarifním modelu,“ řekl Thomas Merker, jednatel a CFO RWE GasNet.

RWE fúzí regionálních distributorů plynu úspěšně dokončila konsolidaci svých aktivit v oblasti distribuce plynu, která v rámci skupiny spadá pod RWE Grid Holding. RWE GasNet spravuje 63 857 kilometrů plynovodních sítí na území celé ČR kromě Prahy a jižních Čech. Údržbu sítí zajišťuje společnost RWE Distribuční Služby.

23.11.2013

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...