1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Červen byl pro Hyundai nejlepším měsícem v historii

Hyundai LogoNejlepší měsíc v historii z hlediska obchodních výsledků na českém trhu má za sebou automobilka Hyundai. V šestém měsíci roku prodala 2 452 vozů, což představuje 8% nárůst oproti červnu 2016.

Automobilka tím upevnila postavení silné dvojky českého trhu, které dlouhodobě drží. Od začátku roku u nás prodala 10 720 automobilů a její tržní podíl představuje 8,6 %.

Nejprodávanějším modelem značky je tradičně Hyundai i30, kterého se v červnu prodalo 888 a od počátku roku již 3 484 kusů. V rámci trhu je tak i30 druhým nejprodávanějším vozem ve své kategorii.

Na výborném výsledku prodejů vozů Hyundai se velkou měrou podílel model Tucson. Populární SUV zaznamenalo v červnu rekordní prodeje a s počtem 539 kusů je nejlepší ve své kategorii SUV-C. Od počátku roku se u nás prodalo již 1 709 těchto vozů, což představuje téměř 20% tržní podíl.

Tradičně dobře si vedl model ix20. Od ledna do konce června letošního roku se pro něj rozhodlo již 2 477 zákazníků, díky čemuž své kategorii MPV-B s velkým tržním podílem, konkrétně 58,4 %, s přehledem vládne. Jen v červnu si tento vůz koupilo 394 zákazníků, což představuje více než polovinu všech prodaných vozů v této kategorii.

Uvedená čísla o prodejích jsou očištěna o zmanipulované prodeje a jsou tedy bez zmanipulovaných registrací, jimiž některé konkurenční značky záměrně zkreslují své skutečné prodeje. V reálných prodejích není započtena ani tzv. neprůhledná kategorie a to z toho důvodu, že v této kategorii nelze jednoznačně identifikovat koncového zákazníka.

18.07.2017

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...