1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Čína ukončí antidumpingová cla na dovoz aut z USA

chinese-yuan moneyŠanghaj - Čína nebude pokračovat ve výběru antidumpingových cel na dovoz některých aut ze Spojených států. Platnost současných cel končí 15. procenta a Čína už je neprodlouží.

Čína začala vybírat sankční cla na dovoz sedanů a sportovně-užitkových vozů s objemem motoru od 2,5 litru 14. prosince 2011. Cla byla odvetou za obchodní politiku USA. Své rozhodnutí Čína tehdy zdůvodnila tím, že americké automobilky, včetně General Motors a Chrysler Group, obdržely státní dotace a dovážejí auta do Číny za dumpingové ceny, čímž poškozují čínský automobilový průmysl.

Ministerstvo oznámilo, že ukončí cla, protože v rámci antidumpingového vyšetřování neobdrželo žádnou žádost o jejich prodloužení.

Tempo růstu dovozu aut do Číny v letošním roce zpomaluje, stejně jako zpomaluje růst celého automobilového trhu. Za deset měsíců letošího roku se v zemi podle státního dovozce aut China Automobile Trading prodalo 908.000 vozů z dovozu, což je o 9,6 procenta více než před rokem. Ve stejném období loni prodej vzrostl o 21,7 procenta. Příští rok organizace očekává nárůst prodeje dovezených aut o sedm procent.

17.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...