1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Čínská EVE Power investuje jednu miliardu eur do výstavby závodu v Maďarsku

hungarian flagBudapešť - Čínský výrobce baterií EVE Power postaví v Maďarsku závod na výrobu baterií pro elektromobily za jednu miliardu eur (23,4 miliardy Kč). Oznámil to maďarský ministr zahraniční Péter Szijjártó.

Závod ve městě Debrecín na východě Maďarska bude první evropskou továrnou čínského podniku a měl by uspokojit poptávku po lithiových bateriích pro elektromobily vyráběné německou automobilkou BMW v nedalekém závodě, který je nyní ve výstavbě.

Závod by měl vytvořit asi 1000 pracovních míst. Stát poskytne investici podporu 14 miliard forintů (více než 880 milionů Kč), dodal Szijjártó.

Automobilka BMW zahájila výstavbu závodu v Debrecínu loni, závod by měl zahájit provoz do konce roku 2025, uvedla agentura Reuters. Firma tam chce investovat dvě miliardy eur a vyrábět až 150.000 vozů ročně.

Společnost EVE Power byla podle svých internetových stránek založena v roce 2012 a je dceřinou společností firmy EVE Energy, předního poskytovatele důležitých technologií a komplexního řešení pro baterie. EVE Power se zaměřuje na baterie pro automobily, stavební stroje a elektrické lodě.

15.05.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...