1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Emilio Herrera nově jmenován na pozici COO společnosti Kia Motors Europe

KIA logo bigPraha – Nově jmenovaný COO pan Emilio Herrera, v této funkci nahradí Michaela Coleho, který se ujme vyšší funkce v rámci globální organizační struktury Kia Motors.

Pan Herrera bude působit v evropské centrále Kia v německém Frankfurtu po boku prezidenta společnosti pana Yonga Kew Parka.

Emilio Herrera bude odpovídat za udržení prodejního růstu značky Kia. Současně bude odpovědný za naplnění cíle dosáhnout v roce 2018 na evropských trzích prodejního objemu přes 500 tisíc vozidel. Rovněž bude dohlížet na uvedení řady nových produktů s vyspělým typem pohonu – do roku 2025 je naplánováno uvedení 16 nových modelů, včetně zbrusu nového elektromobilu na palivové články, který se představí v roce 2020.

Pan Herrera se může pochlubit více než 20 lety zkušeností v evropském automobilovém průmyslu. Od prosince 2012 zastával pozici generálního ředitele společnosti Kia Motors Iberia; během tohoto období se Kia stala nejrychleji rostoucí mainstreamovou značkou ve Španělsku a její prodeje se v letech 2013 až 2017 více než zdvojnásobily. Předtím působil jako generální ředitel společnosti Kia Motors Belgium. Narodil se roku 1961 ve švýcarském Lausanne a v roce 1984 absolvoval obor lingvistika a komunikace na Katolické univerzitě v Lovani (Belgie). Hovoří šesti jazyky.

Michael Cole od listopadu 2012 působil na pozici COO společnosti Kia Motors Europe. Přispěl k nevídanému 40% růstu prodejů korejské značky na evropských trzích, zatímco průměrný růst zotavujícího se evropského trhu činil pouze 27 %. V roce 2013, kdy Michael Cole působil první celý rok na pozici COO společnosti Kia Motors Europe, prodala Kia v Evropě 337 972 vozidel a zaujímala tržní podíl 2,7 %. Prodeje v roce 2017 na úrovni 472 125 vozidel představovaly evropský tržní podíl 3,0 %, přičemž prodejní trend na počátku letošního roku přispěl k dalšímu růstu a podílu 3,1 % za leden a únor 2018. Další informace k pracovní roli Michaela Coleho oznámí Kia Motors o něco později.

Komentuje Michael Cole: „Mé působení ve Frankfurtu mi přineslo hodně radosti, neboť jsem mohl přispět k růstu prodejů, tržního podílu a celkového povědomí o značce Kia v rámci tohoto regionu. Rád bych poděkoval zdejšímu týmu i pracovníkům všech našich evropských zastoupení za jejich pomoc a podporu v posledních šesti letech – spolupráce s tak talentovaným a oddaným týmem lidí byla skutečným potěšením.“

Ke svému jmenování do pozice COO společnosti Kia Motors Europe Emilio Herrera uvedl: „Michael zanechává evropské obchodní aktivity Kia ve velmi dobrém stavu a já se již těším, až svojí prací napomohu udržet pozoruhodný růst naší společnosti v tomto regionu. Novou příležitostí k růstu prodejů a dalšímu posílení tržního podílu naší značky v příštích letech bude řada nových modelů a pohonných ústrojí.“

25.04.2018

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...