1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Firma Megatech chce v Hlinsku ukončit výrobu a přesunout ji do Brna

Automotive kmhHlinsko - Společnost Megatech v Hlinsku na Chrudimsku chce do konce příštího roku ukončit ve městě výrobu a přesunout ji do Brna. V Hlinsku je zaměstnaných 180 lidí, uvedlo hejtmanství v tiskové zprávě. Vyjádření firmy ČTK zjišťuje.

 

Firma v Hlinsku vlastní závod na výrobu plastových výlisků pro automobilový průmysl. Před několika lety byl podnik největším zaměstnavatelem ve městě s tisícovkou zaměstnanců. Teď má 180 pracovníků.

"Megatech stále patří v Hlinsku mezi významné zaměstnavatele, a proto nás informace o přesunu výroby do areálu v Brně zarazila. Budu chtít jednat s vedením firmy, jedná se o závažný krok, který má přímý dopad na náš region," řekl hejtman Martin Netolický (3PK/ČSSD).

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula také plánuje oslovit CzechInvest, aby pomohl najít nového zaměstnavatele pro hlinecký region, uvedl odborový předák.

Společnost Megatech Industries má sídlo v Lichtenštejnsku. V České republice vlastní čtyři výrobní závody, v Hlinsku, Jablonci nad Nisou, Brně, Plzni a technologické centrum pro vývoj nástrojů a forem. Firma vyrábí plastové díly pro automobilový průmysl a jejím největším zákazníkem jsou Volkswagen, skupina BMW, skupina PSA, ale také automobilka Tesla.

Megatech není prvním podnikem, který Hlinsko opouští. Město bylo dřív prostřednictvím společnosti ETA i místem výroby domácích spotřebičů. Firma, fungovala v Hlinsku od roku 1943, tam ukončila výrobu v roce 2012.

16.08.2022 Zdroj: ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...