1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Ford na středozápadě USA investuje 3,7 mld. USD a vytvoří 6200 nových míst

Ford logo 3Detroit - Americká automobilka Ford vytvoří ve třech továrnách na americkém středozápadě 6200 nových pracovních míst. Do zmíněných závodů ve státech Michigan, Missouri a Ohio, kde plánuje vyrábět více elektromobilů, investuje 3,7 miliardy dolarů (zhruba 85 miliard Kč).

Automobilka též převede 3000 dočasných pracovníků na plný úvazek a zvýší jim mzdy. Informovala o tom dnes agentura AP.

Vedle nových elektromobilů se počítá i s modely poháněnými plynem, včetně sedmé generace kupé Ford Mustang. Investice půjdou do uzpůsobení závodů na výrobu nového užitkového elektromobilu a zcela nových verzí modelů Ford Mustang a Ford Ranger s plynovým pohonem. Automobilka také zvýší počet pracovníků kvůli posílení výroby dodávek Ford Transit a elektrických pick-upů Ford F-150 Lightning.

Společnost neposkytla žádné podrobnosti o novém elektrickém užitkovém vozidle. Uvedla pouze, že jeho výroba bude zahájena "v polovině desetiletí" v závodě v Ohiu.

O přechodu 3000 dočasných zaměstnanců na trvalý úvazek s automobilkou dříve jednal automobilový odborový svaz United Auto Workers (UAW). Výrobce aut na brífinku uvedl, že předstihl vyjednaný termín. Na základě jednání s UAW automobilka dále informovala, že v příštích pěti letech vynaloží jednu miliardu dolarů na zlepšení pracovních podmínek v amerických závodech.

08.06.2022 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...