1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Globální nedostatek polovodičů bude pokračovat i v příštím roce

Mercedes Benz logo1Mnichov - Celosvětový nedostatek polovodičů, který narušuje výrobu automobilového sektoru, bude pokračovat i v příštím roce. Řekl to dnes šéf německé automobilky Mercedes-Benz Ola Källenius.

 

"Situace v oblasti polovodičů je velmi aktuální a bude pro toto odvětví obtížná po celý letošní rok i v roce příštím," řekl podle agentury Reuters Källenius na automobilové konferenci v Mnichově. Dodal, že automobilka Mercedes-Benz hodlá v rámci přechodu automobilového průmyslu k elektromobilům začít hrát aktivnější roli ve svém dodavatelském řetězci.

Källenius rovněž upozornil, že Mercedes-Benz má navzdory obavám ze zhoršujících se hospodářských podmínek stále velkým objem nevyřízených zakázek. "Zatím jsme nezaznamenali žádné známky poklesu poptávky," uvedl šéf podniku, který se zaměřuje na výrobu luxusních aut.

Mercedes-Benz v letošním prvním čtvrtletí zvýšil tržby meziročně o šest procent na 34,9 miliardy eur (přes 860 miliard Kč). Odbyt její divize pro výrobu osobních automobilů se však navzdory silné poptávce propadl o deset procent, zejména kvůli nedostatku polovodičů, koronavirovým uzávěrám a důsledkům války na Ukrajině.

04.07.2022 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...