1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Hattrick pro značku Kia na iF Design Awards 2018

KIA logo bigPraha – Společnost Kia Motors získala tři prestižní ocenění ‘iF design’ Awards 2018, která jsou dalším dokladem výborné pověsti, kterou si Kia vydobyla markantním designem svých vozidel.

Cenu v kategorii ‚produktový design‘ získal nový sportovní model Kia Stinger s karoserií fastback, kompaktní crossover Stonic a městský automobil Picanto.

Ročník 2018 je tak již druhým za sebou, z nějž si Kia odnesla hned tři ocenění iF, resp. devátým ročníkem v řadě, na němž Kia získala nejméně jedno ocenění iF. Díky nejnovějšímu hattricku se celkový počet ocenění iF značky Kia vyšplhal na 15.

Sportovní fastback Stinger – navržen v evropském návrhářském centrum Kia v německém Frankfurtu. Gran turismo s pohonem zadní nápravy nebo všech kol, inspirované ikonickými cestovními vozy 70. let minulého století je nejvýkonnějším modelem ze „stáje“ značky Kia v dosavadní historii.

Kompaktní crossover Stonic - navržený v evropském návrhářském centrum Kia v německém Frankfurtu. Model nabízí nejširší škálu zákaznických úprav v historii značky Kia.

Svižný městský vůz Picanto – díky promyšlené konstrukci je Picanto i přes své kompaktní rozměry jedním z nejprostornějších vozů v dané třídě.

Soutěžní klání iF Design Awards 2018: 6400 podaných přihlášek z 54 zemí
Ocenění iF Design Award, udílené od vzniku soutěže v roce 1953, se etablovalo jako jedno z celosvětově nejvýznamnějších ocenění na poli hodnocení kvality designu. Ocenění vzešlo z produktových přehlídek ‘Formgerechte Industrieerzeugnisse’ (Dobrý průmyslový návrh) konaných v rámci veletrhu Hannover Messe, a nyní je jednou z největších designových soutěží světa. Do ročníku 2018 bylo přihlášeno na 6402 produktů z 54 zemí. Posuzování nominovaných produktů měla na starosti nezávislá mezinárodní porota složená z 63 odborníků na design.

Ceny iF Design Award se udílejí v sedmi různých kategoriích: výrobek, obal, komunikace, design služeb / UX (uživatelská rozhraní), architektura, design interiéru a profesionální koncept. Nové modely Kia byly oceněny v kategorii produktového designu. Oficiální slavnostní předávání cen iF Design Award za rok 2018 se uskuteční 9. března 2018 v muzeu BMW Welt v německém Mnichově. Vybrané vítězné produkty se budou rovněž prezentovat na výstavě iF design v hamburském HafenCity.

21.02.2018

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...