1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Hyundai plánuje v USA investovat pět miliard USD do moderních technologií

hyunday i 10New York/Soul - Jihokorejský výrobce aut Hyundai Motor Group plánuje investovat ve Spojených státech pět miliard USD (166,5 miliardy Kč), aby posílil spolupráci s americkými firmami v oblasti technologií, jako je robotika, městská letecká mobilita, autonomní řízení a umělá inteligence.

Automobilka to podle agentury Reuters oznámila na závěr návštěvy amerického prezidenta Joea Bidena v Jižní Koreji.

Hyundai Motor Group, která je mateřskou společností automobilek Hyundai Motor a Kia, už v pátek oznámila, že plánuje investovat ve Spojených státech 5,54 miliardy USD (129,3 miliardy Kč) do výstavby prvního specializovaného závodu na výrobu plně elektrických vozů a baterií.

Společnosti se tak chystá ve Spojených státech investovat do roku 2025 nejméně deset miliard USD do elektromobilů a souvisejících technologií.

Stavba nové továrny ve státě Georgia je naplánovaná na počátek roku 2023. Komerční výroba má být zahájena v první polovině roku 2025. Roční kapacita závodu má být 300.000 vozů a vzniknout má zhruba 8100 pracovních míst.

Šéf Bílého domu při své návštěvě Jižní Koreji hovořil mimo jiné o blízkých vazbách obou zemí, které je třeba rozvíjet například v oblasti ekonomiky. Během cesty zmínil i plány Samsungu, který chce v americkém Texasu vystavět novou továrnu za 17 miliard USD (asi 396 miliard Kč).

Hyundai je největší automobilkou v Jižní Koreji a spolu se svou sesterskou firmou Kia Motors tvoří jednoho z deseti největších výrobců automobilů na světě. Společnost Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájila sériovou výrobu osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku, zatímco Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních aut u Žiliny na Slovensku.

30.05.2022 Zdroj: ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...