1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Hyundai vyvíjí automobil, který se sám domluví s vaším domem nebo kanceláří

Hyundai LogoSpolečnosti Hyundai Motor a Cisco představily podrobný plán vývoje nové generace technologického zabezpečení datových sítí ve vozidlech.

Součástí je i časový harmonogram postupného komerčního využití v tzv. „hyper-propojených“ automobilech již v roce 2019.

Unikátní spolupráce v oblasti automobilového průmyslu a informačních technologií se zaměřuje na řešení stále rostoucích požadavků v souvislosti s rozvojem technologií autonomních vozů a zvyšujících se nároků na datové přenosy uvnitř automobilů. Hyundai a Cisco se nyní soustřeďují na přechod od tzv. CAN (Controller Area Network) systémů k Ethernet komunikaci, která umožňuje zpracovávat a přenášet data rychlostí až 1 G/s. Software založený na technologii Ethernet také podporuje integrované řízení dat, které umožňuje manipulaci s velkým množstvím informací přicházejícím z různých komponentů ve vozidle současně.

Součástí spolupráce je vytvoření nové platformy, která poskytuje vysoce zabezpečený přístup ke všem datům ve vozidle. Využívá první generaci 1 G/s architektury a Automotive Ethernet s QoS, což umožňuje využít maximální šířku pásma a zvyšuje kapacitu. Je vysoce konfigurovatelná, bezpečná a nabízí flexibilitu při navrhování a vytváření nových služeb a inovací.

„Spolupráce Hyundai Motor Group se špičkovými technologickými společnostmi je důkazem našeho otevřeného přístupu k inovacím. Pomáhá nám udržet se na špičce v automobilovém průmyslu, který nyní prochází bouřlivým vývojem,“ uvedl Seung Ho Hwang, viceprezident Hyundai Motor. „Naše partnerství se společností Cisco je toho vynikajícím příkladem. V roce 2019 předvedeme první vozidlo vybavené těmito převratnými technologiemi propojení automobilů."

Platforma SDV (Software Defined Vehicle) je datová síť uvnitř vozidla, která umožňuje fungování adaptivních technologií. Nabízí integrované a vylepšené zabezpečení – a funkčnost plnohodnotné sítě.

Zavedením služeb IP a Ethernet budou starší sběrnice a zařízení schopny spolupracovat s novými zařízeními a službami připojenými k síti. Spoluprací s firmou Cisco si Hyundai zajistí, že se síťová infrastruktura vozů bude přizpůsobovat inovacím v oblasti komunikace vozidel. To například umožní mnohem bezpečnější autonomní jízdu, propojení vozu s dalšími místy jako například s domy, kancelářemi, městskou infrastrukturou prostřednictvím inteligentních sítí, internetu a technologií internetového protokolu.

„Jsme rádi, že se podílíme na vytváření systému, který v automobilovém průmyslu pomůže urychlit inovace a zvýší tak hodnotu pro spotřebitele. Vytvořením flexibilní, škálovatelné a bezpečné platformy umožňujeme automobilovým společnostem vyrábět rychleji lepší automobily," řekla Ruba Borno, viceprezidentka společnosti Cisco.

Hyundai a Cisco zahájily spolupráci v roce 2016 a společně představili svou vizi propojené mobility na veletrhu CES 2017. Společně se dohodli, že další fáze mobility musí mít novou a inovativní komunikační infrastrukturu s flexibilní a bezpečnější platformou, která by také nabídla cestu k inovacím a vybudování řešení pro inteligentní vozidla.

22.01.2018

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...