1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Nejlepší čtvrtletí v historii automobilky ŠKODA

Skoda CitiGoŠKODA pokračuje v růstovém kurzu: česká automobilka za první tři měsíce letošního roku zvýšila dodávky zákazníkům, tržby i provozní výsledek.

​S 276 600 prodanými vozy v prvním čtvrtletí (plus 4,3 procenta) vykročila ŠKODA do nového roku silnější než kdykoli předtím. Tržby za stejné období vzrostly o 6,4 procenta na 3,379 miliardy eur, provozní výsledek vzrostl o 30,2 procenta na 315 milionů eur.

„ŠKODA skvěle vykročila do nového roku,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Bernhard Maier a dodává: „V prvním čtvrtletí 2016 jsme plynule navázali na loňské úspěchy. Za to vděčíme zejména naší atraktivní modelové paletě, jejímž dalším tahounem je nová generace modelu ŠKODA SUPERB, našim vysoce motivovaným zaměstnancům a našim obchodním partnerům na jednotlivých trzích. Potěšující odbyt a dobré finanční výsledky za první tři měsíce jsou solidním základem dalšího profitabilního růstu. Plánovaným uvedením nového modelu ŠKODA KODIAQ zahájíme další modelovou ofenzívu.“

Tržby společnosti ŠKODA AUTO v období od ledna do března 2016 vzrostly o 6,4 procenta na 3,379 miliardy eur (první čtvrtletí 2015: 3,175 miliardy eur). Provozní výsledek vzrostl o 30,2 procenta a dosáhl hodnoty 315 milionů eur (první čtvrtletí 2015: 242 milionů eur). Rentabilita tržeb vzrostla na 9,3 procenta ze 7,6 procent v prvním čtvrtletí minulého roku. Vyšší profitabilita vyplývá zejména z pozitivních efektů modelového mixu a z lepších produktových nákladů.

„Díky dobrým výsledkům v prvním čtvrtletí ŠKODA pokračovala v profitabilním růstu a potvrdila svou finanční sílu i výnosnost,“ říká člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO zodpovědný za oblast financí Winfried Krause. „Ačkoli rámcové ekonomické podmínky zůstávají i nadále náročné a situace na některých trzích obtížná, můžeme dále stavět na naší finanční síle,“ dodává Krause.

07.06.2016

PŘEDPLAŤTE SI

220x600 CZA

Nenechte si ujít...