1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Novým šéfem prodeje Škody Auto v ČR bude Luboš Vlček

Skoda logo2M. Boleslav - Novým šéfem prodeje Škody Auto v České republice bude od ledna příštího roku Luboš Vlček, který nahradí Petra Pečenku.

Ten ve své funkci nedávno skončil s dalšími několika manažery, zodpovědnými za prodej vozů značky Škoda. ČTK o tom informovala automobilka v tiskové zprávě.

Sedmačtyřicetiletý Vlček bude od ledna zodpovědný za prodejní, marketingové a poprodejní aktivity značky na domácím trhu. Ve Škodě pracoval od roku 1992, působil také ve Volkswagenu. Od roku 2012 pracoval ve společnosti Volkswagen Group China na pozici výkonného ředitele. Z této pozice se vrátil do ČR a od 1. ledna 2014 povede prodej značky Škoda v České republice.

V letošním roce skončili ve Škodě ve svých funkcích čtyři manažeři automobilky, kteří byli zodpovědní za prodej aut v Česku. Na své pozici skončil Petr Pečenka odpovědný za prodej škodovek na českém trhu, vedoucí prodeje nových vozů Martin Feller, vedoucí zákaznického centra Pavel Hladík a šéf dealerské sítě Pavel Kolář.

Automobilka letos představila osm nových nebo přepracovaných modelů. Za letošní rok vyrobí v ČR asi o 22.000 aut méně než loni, kdy v tuzemsku vyrobila 651.750 aut.

Škoda Auto loni prodala rekordních 939.200 aut, meziročně zvýšila prodej o 6,8 procenta. V roce 2012 dosáhla obratu 262,6 miliardy korun. Na celkovém exportu České republiky se podílí 7,3 procenta.

11.12.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...